Xateba exigeix la convocatòria del Consell de la Dona

Demanen un Pla de treball que complisca les seues funcions amb dignitat

Xateba (Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere) sol·licita de manera immediata la convocatòria del Consell de la Dona i la designació de nova Presidenta en aplicació dels seus Estatuts. “Exigim la presentación d’un Pla de treball que, tal com s’havia requerit, garantisca que l’únic òrgan de l’Ajuntament de Xàtiva de representació de les dones, puga complir les seues funcions amb dignitat”, recalquen des de l’associació.

Xateba ve participant en el Consell de la Dona de Xàtiva des de la seua creació. I durant tot aquest temps ha vingut posant tot el seu treball per a aconseguir que aquest òrgan fóra útil per a les dones de la ciutat. «L’obstinació ha sigut gran, però la resistència oposada encara major», diuen.

Encara que es va aconseguir aprovar en el seu moment un Pla d’Igualtat per a la ciutadania i un Protocol per a l’atenció a les dones victimes de la violència de gènere, les dues propostes tenen un «amplísim marge d’incompliments, i no han comptat en cap moment amb els recursos econòmics i humans que haurien d’haver merescut. Ha faltat sobretot i de forma evident voluntat política que prioritzara les necessitats de les dones i es preocupara de donar-los solució».

Xateba, al llarg d’aquests anys ha fet centenars de propostes «que mai han sigut tinguts en compte». Es va començar per l’exigència d’una Escola Infantil Municipal la necessitat de la qual mai va ser negada, però per la qual el Partit Popular mai va voler treballar. I es va continuar exigint una Casa de la Dóna com existeix en moltes ciutats de similars característiques, petició que mai va ser atesa.

Ara la dimissió de la Presidenta del Consell «és una mostra més de la falta d’interès d’aquest Govern municipal per defensar a les dones de la ciutat. Tenim els suficients problemes perquè siga absolutament necessària la convocatòria d’aquest òrgan que ha de dirigir-se amb il·lusió i amb solvència i sobretot amb els recursos polítics que precisa per a garantir la seua eficàcia».