Ulleye critica la censura d’una obra de teatre a Xàtiva

“Corrüptia: Una regió de l’est”, de Teatre de l’Enjolit, ha estat censurada a Xàtiva, segons la associació Ulleye, bressol de l’autor, Josep Llúis Fito, i d’un dels comediants, Elies Barberà, pel Regidor de Educació i Teatre de Xàtiva, Ramon Vila.

L’associació cultural Ulleye pretenia que fos Xàtiva el primer lloc on es representara l’obra al País Valencià. La data prevista, el 11 de desembre, i el lloc el Gran Teatre de Xàtiva. «No obstant, l’Ajuntament de Xàtiva, a mans del Partit Popular, ha denegat el permís un cop assabentats del contingut de l’obra«, aseguren des de l’associació. Finalment l’obra es representarà a l’Olleria, al Cine-Teatre Goya els dies 11 i 12 de desembre, en funcions a les 23 hores i 12 hores, respectivament.

Sinopsi de l’obra

Un jove polític, número dos del Partit Regional de l’Est i amb una esplèndida carrera política per endavant, es troba implicat en una trama de corrupció. Salta l’escàndol i la festa dels complots. Al voltant del protagonista es mouen altres personatges que participen en el circ mediàtic: polítics, empresaris, periodistes,… però ningú vol convertir-se en el boc expiatori. Quina és la presa que cal esquarterar públicament perquè el bon nom del partit no quedi tacat? La farsa està servida.

Entrades a la venda a partir del dimecres 1 de desembre en Llibreria La Costera de Xàtiva y al Pub Ca Tarsi de L’Olleria.