Sindicats, partits i associacions presenten a València la Iniciativa Legislativa Popular per una Televisió Sense Fronteres

presentacio-ilp-2_fotoprats

Sindicats, partits i associacions han presentat a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània la campanya per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià.

Els assistents a aquesta presentació han estat Manolo Picó, secretari de Relacions Institucionals i Cultura de CCOO-PV; Pepa Llorca, secretària de Cultura d’UGT-PV; Macu Gimeno, portaveu d’Intersindical Valenciana, i Adel Francés, responsable d’Acció Sindical; Marga Sanz, coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià; Enric Cuenca del Bloc Nacionalista Valencià; Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià; Paco Garcia, portaveu nacional d’Iniciativa pel Poble Valencià; Pura Peris, els Verds del País Valencià; Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet; Lluïsa Cifre, portaveu de Revolta; Alfons Cervera, escriptor; Eliseu Climent, president d’ACPV; Toni Gisbert, coordinador d’ACPV; Mercé Teodoro, advocada d’ACPV; Enric Solà, membre de l’Observatori de Dret Civil Valencià i de la Comissió Promotora de la ILP i Antoni Pérez Gil, lletrat major de l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament de València i membre de la Comissió Promotora de la ILP.

L’objectiu d’aquesta presentació ha estat explicar la Iniciativa de llei proposada a les Corts espanyoles, per a que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià.
La iniciativa ja compta també amb el recolzament d’alguns Ajuntaments del País Valencià com Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià.

Els responsables d’Acció Cultural del País Valencià (entitat impulsora de la iniciativa) han destacat:
1.- Que el projecte de llei que es presenta (i que us adjuntem) no només pretén resoldre l’intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec.
2.- La important base legal amb que compta el projecte, tal com es detalla en el preàmbul del projecte de llei.
3.- La col·laboració entre els territoris implicats (País Valencià, Catalunya, Illes Balears, País Basc i Galícia), tal com es farà explícit durant la campanya.
4.- L’ample suport recollit per part dels àmbits sindical, polític i associatiu, com expressa la presència dels assistents a aquesta roda de premsa. Aquest suport no es limita a una simple adhesió formal, sinó que cada organització ha fet seua la campanya i s’ha compromés a impulsar la recollida de signatures dins del seu àmbit d’influència.

La campanya es concreta en la recollida d’un mínim de 500.000 signatures en el conjunt de l’Estat espanyol durant un període que arriba fins el 24 de març de 2010, i que ha començat ara mateix.