El BLOC de Barxeta presenta el text de la moció de rebuig de l’abocador de Llanera

desi
El grup municipal del Bloc Nacionalista Valencià de Barxeta, mitjançant la seua regidora Desi Mahiques, ha presentat per registre d’entrada en les dependències municipals el text de la moció, que es debatrà en el ple ordinari a celebrar per la corporació el proper 21 de setembre, sobre el macroabocador de Llanera de Ranes.

L’assemblea del Consorci, reunida a Gandia el dilluns 27 de juliol; i format per les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés, la Safor, la Vall d’Aiora-Cofrents i la Vall d’Albaida va adjudicar a la UTE FCC-Dimesa la construcció d’un abocador en el terme municipal de Llanera de Ranes (la Costera), així com dues plantes de transferència a la Font d’en Carròs (la Safor) i Teresa de Cofrents, (la Vall d’Aiora).

En contra de la proposta van votar els representants dels municipis d’Anna, Barxeta, Canals, Estubeny, Granja de la Costera, Rafelcofer i Torrella. Navarrés i Xeraco, es van abstenir.

La presentació d’aquesta moció està motivada perquè cal, que l’Ajuntament de Barxeta es manifeste de forma oficial sobre l’emplaçament de l’abocador en Llanera de Ranes, doncs la representant de l’Ajuntament de Barxeta en el consorci del pla Zonal de Residus de les Zones X, XI, XII de l’Àrea de gestió 2, la regidora del grup municipal del Bloc, Desi Mahiques, va votar en contra.

Segons declaracions de la regidora: “Jo vaig votar en contra de l’abocador en Llanera de Ranes en representació de l’Ajuntament de Barxeta, però a títol personal i del meu grup polític, doncs al Bloc estem en contra de la instal·lació, però no sabem l’opinió de l’equip de govern d’Esquerra Unida. Del sentit del vot del PP no cal ni parlar, ja ho varem comprovar el dia de la votació a Gandia”.

En el text de la moció, el Bloc rebutja la creació d’un macroabocador d’estes característiques tant en Llanera de Ranes com en qualsevol altre poble de qualsevol comarca, a la vegada que advoca per la construcció d’abocadors d’àmbit comarcal que agrupe als pobles de les comarques de la Costera, la Canal i la Vall d’Aiora.

El vot del grup municipal d’Esquerra Unida, que actualment governa l’Ajuntament amb la complicitat del PP és tota una incògnita, el seu vot hauria de ser en contra de l’abocador, seguint l’estratègia política del seu grup EUPV i l’exemple dels regidors d’Esquerra Unida d’altres pobles, però recordem que ací a Barxeta, amb el seu alcalde Vicent Antoni Giner al capdavant, ja es manifestaren en contra de la pedrera de Montesa i tampoc van condemnar les declaracions de Rus quan insultava el professorat.

Text de la moció en PDF