Senderisme a la Vall d’Albaida «Descobrim les serres que envolten Bellús i Benigánim»

Per tercer any consecutiu la Mancomunitat promou el senderisme a la Vall d’Albaida

Descobrim les serres que envolten Bellús i Benigànim.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis de la comarca, han organitzat, per tercer any consecutiu, el programa: Senderisme a la Vall d’Albaida 2010. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que envolten la Vall. Mitjançant aquest projecte des de la Mancomunitat es vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Aquest cap de setmana descobrirem dos rutes de gran bellesa paisatgística i de gran valor mediambiental:

El dissabte 2 d’octubre: Bellús

La ruta al paratge de l’Estret de les aigües. A les 9h de mati, des de l’ajuntament de Bellús eixirem pel camí de la piscina a vora riu fins a arribar a la genollada de San Jaume i baixarem cap a l’Estret de les Aigües. Observarem la cova de la Petxina, l’antiga pressa, el naixement i canal d’aigua, l’antiga fàbrica de llum i la cova Negra de Xàtiva, així com les arcades d’Alboi. La longitud total aproximada és de 4 km i el temps aproximat és de 2 hores. Presenta una dificultat baixa i mereix la pena descobrir el magnífic paisatge de l’Estret de les Aigües.

El diumenge 3 d’octubre: Benigànim

Realitzarem la Ruta de les Fonts. A les 9h de mati, des de l’ajuntament de Benigànim eixirem cap la font del frares, la font del pi, la font Gaspar i la font de l a Solana. La ruta verda finalitza en l’ajuntament. La longitud total és de 11 km i el temps aproximat és de 4 hores. Es tracta d’un recorregut circular amb una dificultat mitja- baixa que mereix la pena conèixer la flora, la fauna i els diferents recursos hídrics que ens trobem al llarg del recorregut.

Segons ha indicat el president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa: “arranca el segon cap de setmana del senderisme 2010 amb Bellús i Benigànim i durant tot el mes d’octubre, els amateurs de la natura podran gaudir de 8 rutes de gran valor paisagístic i ambiental”.

Per a més informació www.valldalbaida.com

La Vall d’Albaida, disfruta-la amb els 5 sentits

Totes les rutes començaran a les 9 h des de l’ajuntament de cada població

Organitza: Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.