Sanitat implanta el triatge al servei d’urgències d’Ontinyent

El gerent del Departament de Salut descarta retalls a Ontinyent després de reunir-se amb l’alcalde

L’Hospital d’Ontinyent compta des del passat divendres amb un servei de triatge d’urgències, per tal de millorar l’eficiència de la prestació d’aquest servei. Així ho ha confirmat el gerent de l’Àrea Sanitària 14, Julián García del Caño, en una reunió mantinguda amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per parlar de la situació de l’assistència sanitària a la ciutat i els possibles canvis que es pugen produir a la mateixa. En l’encontre, al qual acudia també la regidora de Serveis Socials, Virtudes González, García del Caño explicava que s’ha habilitat una zona on una infermera que es dedicarà a determinar la gravetat dels pacients que acudisquen a urgències, atenent-se per tant en primera instància als casos més greus.

Des de l’ajuntament es va demanar aquest encontre als responsables del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per tal de conèixer les possibles repercussions a nivell local del Decret Llei adoptat pel Consell, amb l’objectiu de realitzar retalls en matèria sanitària amb els quals fer front al dèficit pressupostari de la Generalitat. “La ciutadania ens ha mostrat la seua inquietud davant aquest decret del Govern Valencià, volíem conèixer l’abast d’aquestos retalls, i des de la gerència de l’Àrea Sanitària 14 se’ns ha assegurat que els ontinyentins i veïns de la comarca no van patir conseqüències negatives a l’atenció sanitària que rebran a l’hospital i els centres de salut”, explicava l’alcalde d’Ontinyent.

Julián García del Caño va desmentir una reubicació dels serveis de pediatria, que es continuaran prestant als mateixos llocs que fins ara, i fins i tot va anunciar que es van a prendre noves mesures per tal de millorar l’eficiència de l’hospital: “la pediatria no es va a tocar, i a banda els serveis que prestem a l’hospital tenen molt de marge de millora, al qual anem a treballar durant els propers mesos”. D’estos canvis el gerent no va donar detalls a l’alcalde, en no haver-los transmès encara ni tan sols al personal sanitari. García del Caño explicava que “tenim molt que millorar sense tocar els recursos humans i sense que la població ho note. La qualitat pot ser barata i volem que millore la percepció dels ciutadans respecte a l’hospital de la seua ciutat”, assenyalava.

La regidora de Sanitat, Virtudes González, li va plantejar al responsable del Departament de Salut la possibilitat de poder comptar amb una Unitat de Conductes Addictives (UCA) a la ciutat. García del Caño es va comprometre a estudiar la possibilitat de traslladar la prestació d’aquest serveis durant alguns dies a la setmana des de Xàtiva a Ontinyent.