Resposta del PSPV-PSOE de La Pobla Llarga a les acusacions fetes per Rafael Soler sobre la Casa de la Música

Davant les afirmacions fetes per l’alcalde de La Pobla Llarga, publicades en premsa aquest dimecres 16 de juny, on afirma que el nostre partit ha posat impediments per a la construcció de la Casa de la Música, aquesta Agrupació Local vol manifestar que:

Aquest partit va facilitar l’acta d’un Plenari municipal a petició d’un veí del nostre poble, gerent d’una empresa on treballaven poblatans, que estava executant una obra tan volguda pel nostre partit com la Casa de la Música. No hem dubtat mai a facilitar un document com aquest, ja que es tracta d’un document públic.

Aquest veí va acudir a nosaltres per intentar solucionar la paralització de l’obra després de no haver rebut cap solució concreta per part de Rafael Soler. Una vegada més, hem actuat per defensar els interessos del poble, del qual també som representants en l’Ajuntament.

El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga està estudiant demandar a Rafael Soler per afirmar que la nostra agrupació “ha puesto trabas para que la Casa de la Música no se termine”. És totalment fals.

Hem sol·licitat reiteradament l’accés a tota la documentació referent a la construcció de la Casa de la Música, així com els escrits que va presentar la mercantil a l’Ajuntament. Els nostres Regidors poden afirmar que mai se’ls ha facilitat cap document.

En el Ple celebrat el 25 de juny de 2009 on es va votar la resolució del contracte amb la mercantil Contratas Gandia, el Grup Municipal Socialista es va abstindre per defensar els interessos del poble. Si haguérem posat per davant els interessos de l’empresa, el nostre vot hauria sigut en contra.

La mala gestió de Rafael Soler, com alcalde i com a únic responsable en qüestions urbanístiques, ha sigut més que evident durant aquestes dos legislatures. Sempre ha actuat de forma electoralista. És per això que aquesta obra volia fer-la en 6 mesos, per poder inaugurar-la setmanes abans de les eleccions municipals del 2007.

Si la Unió Musical de la Pobla Llarga no ha tingut Casa de la Música en els últims 7 anys ha sigut per culpa del PP, en concret per Rafael Soler. En el Plenari del 28 de març de 2003, la corporació municipal va aprovar la cessió d’una part del Cine Monterrey per a fer la Casa de la Música. El PP, aleshores en l’oposició, va votar en contra. Una de les primeres decisions de Rafael Soler com alcalde de La Pobla Llarga va ser revocar l’acord plenari.

Com afirma el propi Rafael Soler, les obres es paralitzaren per qüestions tècniques. Exigim doncs que l’Ajuntament explique al poble quins han sigut eixos problemes i com s’ha treballat per solucionar-los.