PSPV de Xàtiva proposarà al plenari la dissolució del Consorci de Residus

Cerdà: «La posada en marxa del Consorci ha provocat un encariment injustificat i irregular del tractament del fem”

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat que el seu grup ha presentat una proposició que es tractarà en el proper plenari, en la que demanen a la Generalitat Valenciana el replantejament immediat del Consorci de Residus del Pla Zonal X, XI i XII, «per no haver complit els objectius per als quals fou creat i per haver-se convertit en un ens que ha generat més problemes que solucions». En paraules del socialista, “son tants i tant diversos els problemes que ha generat la posada en marxa del Consorci de Residus que fan imprescindible la seua dissolució i el replantejament del mateix per part de la Generalitat Valenciana”.

Aquesta petició dels socialistes al Consistori naix com a conseqüència del manifest signat pel conjunt dels socialistes de La Safor, La Vall d’Albaida i La Costera – La Canal de Navarrés el passat 28 de febrer a Ontinyent. Aquest manifest es va signar “per fer front al desgavell generat per les lluites internes del PP” en la gestió dels residus. En ell, a més d’apostar per el replantejament del Consorci de Residus, es reclama la modificació del Pla Zonal per tal de comarcalitzar la gestió dels residus, respectant així el Pla de Minimització de La Vall d’Albaida; «la devolució dels diners cobrats pel Consorci de forma injusta en la taxa de fem del segon semestre de 2012 i la paralització del projecte de construcció del Macroabocador de Llanera de Ranes», destaca Cerdà.

El regidor ha explicat que, en el cas de Xàtiva, la posada en marxa del Consorci “ha provocat un encariment injustificat i irregular del tractament del fem” ja que el mateix tractament que a l’Ajuntament l’any 2011 li va costar 900.000 euros, al Consorci l’any 2013 li costarà 2.000.000 d’euros. «A aquest fet hem de sumar-li que l’any 2012 els veïns van haver de pagar dues vegades el rebut del fem, una situació absolutament irregular, que Alfonso Rus com alcalde i com a President de la Diputació va permetre que passara mentre impedia que es cobrara la taxa del fem als municipis de La Vall d’Albaida i a Gandia”, manifesta.