PSPV de La Pobla Llarga critica l’abandonament dels solars

L’acumulació de brossa va provocar un incendi a La Closa el passat dissabte

Els socialistes de La Pobla Llarga han observat el greu perill d’incendi que suposa l’acumulació de brossa i mates en els solars del sector residencial La Closa. Per este motiu, demanen a l’Ajuntament una neteja urgent pel perill que suposa tota la brutícia just a l’inici de l’estiu.

La denúncia del Grup Municipal Socialista es produïx just després que dissabte passat botaren totes les alarmes en els veïns de La Closa en veure un incendi en un solar situat junt a l’IES Pere Esplugues. «Malgrat ser un solar de propietat municipal és un dels que més brutícia acumula en tota la zona», critiquen els socialistes.

El Grup Municipal Socialista recorda en este sentit l’existència d’una ordenança municipal que obliga a mantindre nets els solars, tant municipals com de propietat privada. La portaveu socialista en l’Ajuntament, Neus Garrigues, es pregunta “com pot obligar el consistori a què la gent mantinga nets els solars mentres dóna aquest exemple”.

El PSPV-PSOE considera la neteja dels solars com a una responsabilitat ineludible que s’hauria de planificar molt bé al llarg de l’any. Els solars s’haurien de mantindre sense brossa, polvoritzant en primavera i després de cada pluja per a evitar que cresca la brossa. “Ara ja és tard, caldria utilitzar una desbrossadora per a poder eliminar totes les mates i portar-les al contenidor apropiat en l’Ecoparc”, proposa la portaveu socialista.

La zona residencial La Closa és una zona habitada per centenars de veïns de La Pobla, ja que és l’actual zona d’expansió del poble, a més de comptar amb les instal·lacions de l’institut de secundària. També acull la celebració del mercat ambulant. «Per este motiu, l’estat d’abandonament dels solars mereix una atenció urgent per part del consistori, tant pel risc d’incendi com per qüestió de salubritat», finalitza Garrigues.