PSPV assegura que els veïns de Xàtiva hauran de pagar dues vegades el rebut del fem

Cerdà (PSPV) acusa a l’equip de govern municipal d’ocultar la informació sobre la nova taxa del fem

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha acusat a l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva d’ocultar “de forma intencionada” la informació referent a la nova taxa del fem que els veïns de Xàtiva hauran de pagar al llarg del últim trimestre d’aquest any. Segons el socialista, “portem des del més d’abril preguntant als regidors responsables la quantia i els termini de pagament del nou rebut del tractament del fem”. Després de sis mesos, “segueixen afirmant que ho desconeixen i que no és competència seua sinó del Consorci de Residus”. Una resposta que resulta “poc creïble”, segons Cerdà, tenint en compte que el President del Consorci és Vicent Parra, 1er Tinent d’Alcalde, i que els tècnics del Consorci son tots ells tècnics de l’Ajuntament de Xàtiva.

A la vista d’aquets fets, el portaveu socialista, ha explicat que el seu grup seguirà recopilant la màxima informació respecte d’aquesta nova taxa. I al mateix temps, des del PSPV assenyalen que seguiran denunciant «que els veïns de Xàtiva hauran de pagar dues vegades el rebut del fem per culpa de la política del PP respecte del tractament de residus”. Aquest nou rebut, ve a incrementar l’elevada pressió fiscal de la ciutat i a més a més, coincideix en el temps en el rebut de la contribució urbana. Segons Cerdà, “el que no es pot aguantar és que després de multiplicar per 2 el rebut de la contribució en 6 anys i després de que el govern central de Rajoy incremente el IVA, ara es tinga que pagar dues vegades pel fem quan abans sols es pagava una”.

Finalment, el regidor socialista ha anunciat que si el seu grup no obté tota la informació necessària respecte d’aquesta nova taxa del fem, iniciaran “una campanya informativa per a que els veïns de Xàtiva reclamen davant del Consorci la devolució de l’import cobrat de forma indeguda”, va explicar.