Persones amb dany cerebral adquirit protagonitzen una emotiva exposició

La inauguració serà aquest dijous a la Casa de la Cultura de Xàtiva

El proper dijous a les 20.00 hores s’inaugura a la Casa de la Cultura de Xàtiva la primera exposició de l’aficionat a la fotografía i membre d’AFSA, Edu Gandia, amb el titol: “Que el teu cervell no danye la teva vida”.

Es tracta d’un foto-reportatge amb 26 imatges en blanc i negre, realitzades amb pacients i familiars del Servei de Dany Cerebral de l’Hospital Nisa Aigües Vives de Carcaixent.

El projecte sorgeix de la necessitat artística de transmetre la idea que aquesta malaltia ni cap altra no poden suposar el final de la vida, sinò el principi d’una nova oportunitat per a seguir vivint.

En novembre de 2011 la mare del fotògraf, Virginia Orts, sofreix un ictus cerebral, que li provoca limitacions físiques, psicològiques i cognitives. Aquesta malaltia, sobrevinguda i totalment inesperada, porta l’autor a plantejar aquest projecte fotogràfic a la Fundació Institut Valencià de Neurorrehabilitació (FIVAN), que l’ha recolçat institucionalment.

Es tracta d’una mostra fotogràfica principalment emocional, on els sentiments que transmet cada fotografía estan per damunt de la seva més o menys elaborada tècnica fotogràfica.

L’exposició ja s’ha realitzat al Centre d’Investigació Príncep Felip de València, amb motiu del II Simposium Internacional de Neurorrahabilitació, així com a l’Hospital Nisa Aigües Vives i, una vegada finalitze a Xàtiva, serà traslladada a l’Hospital La Fe de València i posteriorment a l’Hospital 9 d’Octubre, per tal de concienciar el major nombre possible de persones sobre l’existència d’aquesta malaltia.

En paraules de l’autor, “Aquesta és l’exposició que mai haguera volgut fer, perque això suposaria que ma mare no ha sofrit cap dany cerebral, però la vida et canvia el guió quan menys ho esperes. Així i tot, amb les imatges d’aquesta mostra he volgut parlar d’esperança, de confiança, d’esforç i de motivació, d’agraïment a la vida per aquesta segona oportunitat”.

L’exposició compta amb la col.laboració de la regidoria d’Educació i Cultura de Xàtiva i de la Fundació FIVAN i estarà a la capital de La Costera fins el proper 9 de març.