Ontinyent subvenciona fins al 100% la taxa del fem a les famílies amb menys ingressos

Serveis Socials obrirà en març un període de dos mesos perquè la ciutadania demane estes bonificacions

Les famílies amb menys ingressos d’Ontinyent es poden veure exonerades total o parcialment del del pagament de la taxa municipal de recollida de fem. El Departament de Serveis Socials obrirà el 1 de març un període que arribarà fins al 26 d’abril durant el qual les unitats familiars que tinguen ingressos mensuals inferiors al Salari Mínim Interprofessional i aporten la documentació necessària per acreditar-ho, podran beneficiar-se d’una bonificació del 50, el 75 o el 100% d’aquesta taxa, en funció del cas.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “en un moment al qual el Govern Central i la Generalitat estan retallant en despesa social, el Govern d’Ontinyent fa esforços per mantenir-la i incrementar-la, dins la nostra aposta per estar al costat dels que més ho necessiten en un moment al qual s’ha de prioritzar a allò més important els recursos que tenim”, manifestava. El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, afegia que “hem d’intentar pal·liar la desfeta que estan fent entre els jubilats i les persones aturades altres administracions amb l’excusa de la crisi econòmica, que aprofiten per a estafar-nos”.

Segons s’estableix a l’article 8 de l’Ordenança Fiscal Reguladora del Servei de Recollida d’Escombreries, els beneficis fiscals sobre aquesta taxa es reconeixeran segons criteris de capacitat econòmica referits al conjunt de la unitat familiar. D’aquesta manera, els contribuents amb ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional (645,30 euros) tindran una exempció total; els que tinguen ingressos entre el 75 i el 90% del SMI tindran una bonificació del 75%; i els que ingressen entre el 90 i el 100% de l’esmentat salari rebran una bonificació del 50%.

Des del consistori també s’ha informat que “sent sensibles a l’actual situació de les famílies” també ha procedit a una millora de les condicions del servei del programa “Menjar a Casa” en quantitat, qualitat i preu, tot i incrementant la subvenció municipal per als usuaris, que passa del 40 al 50%.

Es tracta del servei de lliurament diari a domicili d’aliments, per accedir al qual és necessari que almenys un membre de la unitat familiar usuària tinga 65 anys o una discapacitat reconeguda, així com un informe del metge de capçalera que al seu torn serveix per adaptar el menjar a les necessitats dels usuaris. Coincidint amb la renovació del contracte, s’ha procedit a augmentar la subvenció a estos menús, “per tal que als usuaris els coste menys, ja que en moments com els que vivim qualsevol ajuda és útil”, destaquen des del Govern d’Ontinyent.