PercuFest tornarà a fer retronar la Font de la Figuera

El Festival Internacional de Percussió comptarà amb professors vinguts d’Holanda, Rússia o el Senegal

Arranca PercuFest en el què és el seu quart any consecutiu a La Font de la Figuera. El Festival Internacional de Percussió compta amb dotze anys ininterromputs d’èxits on la percussió és la principal protagonista.

La setmana amb més ritme de l’any es desenvoluparà des del proper dissabte 20 de juliol al mati, acollint la presentació oficial al Teatre Joan de Joanes i a la nit començarà el cicle de concerts amb l’actuació del grup Perkuken! Percufest Percussion Group. Esta formació està integrada per alumnat d’edicions anteriors de PercuFest procedents de diferents zones de la geografia espanyola. Este Festival es perllongarà fins al 28 d’este mes, on es desenvoluparà un curs intensiu, distintes Master Class, el XI Concurs d’interpretació, i múltiples concerts durant tota la setmana.

Des de l’ajuntament de la Font de la Figuera, promotor del festival a la localitat, la regidora de cultura, Irene Vila i Lorente ha manifestat: «recolzem la música perquè és un dels majors actius del nostre territori, a nivell cultural, nivell social i també deuria ser a nivell econòmic. A la Font de a Figuera gaudim amb la percussió, ho constatem al llarg dels quatre anys ininterromputs de PercuFest al nostre poble i, gràcies a la col·laboració de la comunitat escolar i les empreses locals, adaptant-nos a la situació actual, conseguim fer-ho possible”. I continua, “és un festival que aporta vida cultural, social i econòmica a la Font i ens anima a eixir al carrer per gaudir de les nits de juliol. Unes nits que complementen les nostres Nits a la Fresca, els dimarts i dijous de l’estiu».

Per la seua banda, el director artístic de PercuFest, Hilari Marí Cabo, ha manifestat la seua «alegria per consolidar-nos i continuar amb este projecte de tals dimensions tot i la crisi que estem travessant. Sempre hem cregut en este projecte i continuarem lluitant per fer-ho possible. Una cosa que no podria ser possible sense la col·laboració dels nostres patrocinadors, i, especialment, de l’Ajuntament de la Font de la Figuera, la Societat musical La Lira Fontiguerense i del patrocinador internacional Pustjens Percussion Products d’Amsterdam (Països Baixos) «. A més, destaca l’èxit de participació de l’alumnat al festival Percuest 2013 respecte a l’any anterior.

Per la seua banda, el portaveu del consistori i alhora regidor de promoció econòmica, Vicent Muñoz Jordà, ha expressat la seua «satisfacció per poder dur a terme este projecte a La Font, això sí, amb grans esforços per adaptar-se al pressupost. Diversió i bona gestió dels pressupostos no tenen per què ser contradictoris. El secret està en saber combinar-los de la millor manera possible».

PercuFest aglutina gran quantitat de professionals de totes les edats polits en l’art de la música i, a més, comptarà amb professors d’Holanda, Senegal, Rússia, França i Espanya que impartiran el curs intensiu i col·laboraran en els diferents concerts. Com a novetat principal d’este any es troba la Master Classes de Percussió Orquestral, que comptarà amb Marinus Komst i Iñaki Martín com a professors i finalitzarà amb el Dia de la Bateria.