Ontinyent assegura que el Consell de la Joventut «té diners suficients per a oferir el servei»

El Casal Jaume I va afirmar que el tancament del CLJO es deu al retall en un 50% de la subvenció de l’Ajuntament

  • «El Consell Local de la Joventut també rep subvencions de l’IVAJ, i tenen diners suficients per a oferir el servei».
  • «Si el CLJO decideix tancar l’oficina i despedir a la persona que treballa allí és simplement perque volen».

El regidor de Joventut, Jorge Sanz, ha volgut aclarir la situació del Consell Local de la Joventut, que des del passat dia 1 de febrer està tancat per una decisió unilateral de l’òrgan autònom. Segons ha explicat Sanz, el tancament no es deu al retall en el 50% de la subvenció anual de l’Ajuntament, que fins el moment aportava 30.000 euros anuals, i ara destinarà 15.000 euros.

Amb estos diners, explica Sanz, «es costeja el jornal de la persona que treballa allí, que ascendeix a 11.794 euros, a més del telèfon que es gasta: 603’74 euros. Per tant, la resta de diners fins a 30.000 euros, és per a gastar en les activitats que decideixen fer i que poden continuar organitzant, perque els ciutadans han de saber que el Consell de la Joventut rep també subvencions de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut), i que ascendeixen a 11.221’68 euros en concepte de funcionament de consells, i 785’78 euros són per a l’adquisió d’equipament informàtic, mobiliari i material bibliogràfic».

A les inversions per part de l’Ajuntament, apunta Sanz, hi ha que afegir «un total de 29.820 euros més en gastos», repartits entre lloguer, i altres despeses devingudes del manteniment de les instalacions i el material.

  • 15.275 € LLOGUER LOCAL
  • 2.500 € MANTENIMENT
  • 250 € MANTENIMENT FOTOCOPIADORA
  • 1050 € LLUM
  • 10.235 € NETEJA EDIFICI
  • 500 € DESPESES OFICINA

Amb totes estes ajudes que reben de l’administració local i autonòmica, si el Consell Local de la Joventut decideix tancar l’oficina i despedir a la persona que treballa allí és simplement perque volen, ja que diners per a pagar-li i per a continuar fent activitats tenen. Amb els 15.000 euros de subvenció que l’ajuntament els ha garantit com a mínim este any tenen suficient per a contractar a la informadora juvenil.

Des del govern municipal expliquen que no entenen la postura del Consell de la Joventut perque «en temps de crisi tots ens estem ajustant a la situació» i acusen al CLJO de «no dir la veritat, perque diners en tenen i suficients, tant per a pagar a la persona com per a fer activitats».

El Partit Popular afirma que «no dir la veritat és un risc que evidentment asumeixen els representants del Consell. Nosaltres sóm molt clars i els hem dit les coses com estan. Ningú ha llevat cap subvenció, això és una mentira, i si tanquen és per què volen. Alguns consells o associacions voldrien tindre el que ells tenen. Exemples de localitats pròximes així ho constanten”.