Els veïns de L’Olleria multipliquen per tres el prèstec de documents en la Biblioteca

agueda-mico1

Les xifres apunten que els llibres superen en un 50% als documents audiovisuals prestats durant 2009

El préstec de documents a la Biblioteca de l’Olleria ha crescut un 300% al 2009 respecte a l’any anterior. El balanç en xifres que s’ha fet d’este servei municipal, coincidint amb l’acabament d’any, ha desvelat el fort augment de moviments.

Durant l’any 2009 la biblioteca ha prestat un total de 9.423 documents, dels quals 6.858 han estat llibres i 2.563 documents audiovisuals. Respecte dels llibres, majoritàriament s’han prestat llibres infantils i juvenils (60%), i la resta de diferents matèries, destacant el préstec de novel·la. El 85% dels llibres prestats són en castellà, el 14% en valencià, i testimonialment en altres llengües, especialment l’anglès.

Al 2009 també ha estat significatiu el nombre de documents que han passat a formar part del fons de la biblioteca. Dels 1.230 documents que s’han incorporat al catàleg, 984 han estat llibres (80%) i 246 DVDs (20%).

La regidora de Biblioteca, Àgueda Micó, s’ha mostrat molt satisfeta per estes xifres, que interpreta com la resposta a l’esforç fet en este departament, doncs cal recordar que a novembre de 2008 es van inaugurar les noves instal·lacions de la biblioteca.

Hi ha una circumstàncies que sense cap dubte ha afavorit este creixement dels préstecs i per tant de l’ús de la biblioteca. I és que ara disposem d’unes instal·lacions bibliotecàries àmplies, confortables i dotades tecnològicament. A això hem d’afegir que hem realitzat una important inversió en noves adquisicions i en la realització d’activitats d’animació lectora.

Actualment, dels 1.449 usuaris amb el carnet de la biblioteca, la meitat adults i la meitat infantils. També cal assenyalar que al 2009, al voltant de 3.500 usuaris han utilitzat els ordinadors d’accés públic ja siga, per a fer ús d’internet, o per a realitzar qualsevol altra tasca. Micó ha comentat que el repte per al 2010 serà almenys intentar igualar estes xifres, però sobretot, «ser permeable a les demandes dels usuaris, potenciar nous serveis i estar alerta a les noves tendèncie»â€.

Com a dada curiosa, els documents més prestats durant el 2009 a la biblioteca de l’Olleria han estat:

  • Llibre Adults Castellà: Los hombres que no amaban a las mujeres d’Stieg Larsson
  • Llibre Adults Valencià: El meu germà Pol d’Isabel-Clara Simó
  • Llibre Infantil Castellà: Vehículos de emergencia
  • Llibre Infantil Valencià: Aquest teletubby
    meu-germa-pol