Ontinyent acull una jornada sobre turisme d’interior

L’alcalde destaca el paper del turisme en la diversificació econòmica de la ciutat

“Ontinyent ha d’apostar pel turisme com un element clau per la diversificació econòmica”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l’acte d’inauguració de la jornada Turisme d’Interior i Desenvolupament Local”, organitzada a l’aulari de Sant Rafel del Campus Universitari d’Ontinyent per la Facultat d’Economia de la Universitat de València (UV), amb la col·laboració de la Fundació Universitària de La Vall d’Albaida (FUVA) i l’Ajuntament d’Ontinyent.

L’alcalde ha incidit al seu discurs en què “Ontinyent ha de ser capaç de generar alternatives al sector tèxtil”, una plantejament que està plasmant en accions el Govern d’Ontinyent, amb fets com que per primera vegada el Consell Econòmic i Social d’Ontinyent conte per primera volta amb un pressupost propi de 90.000 euros per tal de fomentar la promoció econòmica.

La jornada, que ha inclòs xerrades i debats, ha estat adreçada a estudiants i emprenedors, tenint com a principal objectiu la cerca alternatives que ajuden en l’àmbit local per a trobar eixides professionals a través d’empreses vinculades al sector turístic en l’àrea rural.

Una de les xerrades comptava amb la intervenció del regidor de Turisme d’Ontinyent, Joan Sanchis, qui es referia a la ciutat com “una perla en brut en matèria turística, i un indret per descobrir”. Sanchis explicava a la seua exposició que Ontinyent ha estat durant molt anys vivint d’esquenes al turisme, però una vegada el monocultiu del tèxtil ha perdut pes, altres sectors s’han fet més necessaris, “i entre ells, el turisme s’ha erigit com una font d’ingressos per a Ontinyent, això si, amb més futur que present”, manifestava.

El regidor apuntava que Ontinyent pot aspirar a ser una destinació complementària d’altres, apostant pel denominat “turisme experiencial” que aprofite els recursos naturals, les festes i la gastronomia, però també seguir treballant noves iniciatives, “com la posada en marxa de l’embrió d’allò que en un futur volem que siga el gran museu del tèxtil valencià”.

Joan Sanchis lamentava que per a açò no es compte amb el recolzament de la Generalitat, “que prefereix donar quasi totes les ajudes al turisme de sol i platja i els grans events, sense tan sols tenir un plantejament comú per al turisme d’interior”. Sanchis concloïa que malgrat tot, l’aposta del Govern d’Ontinyent per la diversificació de l’economia “és clara”, plantejant noves perspectives per al turisme no sols com una iniciativa vinculada a l’oci, sinò també amb vocació merament comercial, “que, al remat, pot convertir-se en una visita turística, com pot ser el cas recentment inaugurat Mercat del Diumenge”, destacava el regidor.

La jornada “Turisme d’Interior i Desenvolupament Local” forma part de la programació de “Ociversitari”, el programa d’activitats que patrocina i organitza la FUVA juntament amb els estudiants del Campus d’Ontinyent.