El Bloc Jove d’Alzira reelegeix al secretari Jose Beteta

Beteta: “Comencem una nova etapa on els joves valencianistes volem fer més Compromís a la nostra ciutat”

El BLOC JOVE d’Alzira va celebrar el darrer divendres 18 de maig el Congrés Local on els seus militants decidiren, per unanimitat, reelegir Jose Beteta com a Secretari Local durant els propers dos anys. Així mateix, foren marcades les línies d’actuació bàsiques fins el 2014. Beteta és un jove alzireny de 25 anys, estudiant de música i vinculat a associacions culturals i esportives de la ciutat. A més, és membre de la Coordinadora Nacional del BLOC JOVE.

Els joves de Compromís també acordaren reforçar la seua estructura interna amb la creació de noves sectorials. Així, al capdavant de Comunicació estarà Àlvar Espanya. A les finances, Jessica Esparza. I com a responsable d’activitats i cultura, Aida Ginestar. Tots tres compten amb experiència en les seues tasques a altres àmbits.

Segons Beteta, “comencem una nova etapa on els joves valencianistes volem fer més Compromís a la nostra ciutat, per això ens hem proposat reforçar el paper dels joves a la Coalició Compromís per Alzira”. D’aquesta manera, es mostrava “satisfet per la salut que gaudix el col·lectiu, que s’ha convertit en un referent entre les associacions juvenils d’Alzira i un dels col·lectius locals més actius del BLOC JOVE a nivell nacional”.
Per altra banda, el jove dirigent recordà les activitats i demandes realitzades pels joves valencianistes al llarg dels darrers anys, entre les quals volgué destacar que “ens hem posicionat a favor del comerç local, hem realitzat consultes populars al voltant de temes d’interés per als joves, hem apostat per la música en valencià a les nostres festes i hem sigut ferms en la demanda del Casal Jove i de més espais públics per als joves alzirenys”.

Així mateix, “també hem denunciat de manera enèrgica la proliferació de pintades xenòfobes, ens hem oposat als festejos taurins a la nostra ciutat, així com a la cessió d’espais públics a empreses privades, com ara el centre sociocultural de Tulell que Bastidas regalà a la UCV i que ens costà un milió d’euros als alzirenys”.

Entre els objectius a curt termini destaca la voluntat de formar part del Consell de la Joventut d’Alzira. La intenció dels joves del BLOC és participar d’esta eina importantíssima per a la joventut alzirenya, per tal de proposar idees i col·laborar activament, a més de realitzar un treball de seguiment i control a la direcció del CJA. Els militants del BLOC JOVE triaren els seus representants al Consell de la Joventut, que seran Àlex Moya i Jose Beteta.