Més de 350 persones asistiren a La Pobla del Duc i Carrícola en el programa Obrim les Portes de la Vall


El passat dissabte 23 de maig a les 11 del matí, es varen donar cita a l’ajuntament de la Pobla del Duc més de 200 persones procedents de diferents pobles de la Vall d’Albaida, amb la finalitat de participar en la Ruta dels refugis militars, integrada en el programa de la Mancomunitat “Obrim les portes de la Vall” .

L’alcalde de la població, Natalio Navarro, va donar la benvinguda i va acompanyar als turistes durant la ruta. El recorregut va començar amb un audiovisual de la visita guiada en el salo de plens de l’ajuntament de la Pobla del Duc on es va explicar de forma detallada tots els elements que componen la ruta. La ruta va iniciar la marxa cap als refugis militars on vam descobrir la connexió entre els dos refugis antiaeris “Refugi Pla de Micena i la Casa Alta” construïts en el 1938 i que formaven part de la industria de la guerra. La ruta va finalitzar amb una suculenta i exquisida degustació de dolços típics de la zona i amb fruita autòctona.

Natalio J. Navarro. (Alcalde de la Pobla del Duc)

[audio:http://portaldexativa.com/files/natalio-23-05-09.mp3]

El passat diumenge 24 de maig a les 11 del matí, es varen donar cita a l’ajuntament de Carrícola 150 persones provinents de la comarca de la Vall d’Albaida i de les comarques veïnes (la Safor, el Comtat- l’Alcoià, la Costera, la Ribera i la Canal de Navarrès). L’alcaldessa de la població, Susanna Cháfer, va donar la benvinguda i va agrair la participació del municipi en aquest programa turístic.

Audio de Antonio Calzado. Presentación y explicación del primer refugio. (Catedrático en Historia)

[audio:http://portaldexativa.com/files/antonio-calzado-23-05-09.mp3]

El recorregut de la ruta fou: el Centre d’Interpretació Ambiental l’Ametla de Palla, l’església parroquial, el safareig públic, el casc antic,l’ermita, el castell de Carrícola i el Hostal. La ruta va concloure amb un refrigeri per als participants.

Antonio Calzado. Explicación en el exterior del segundo refugio. (Catedrático en Historia)

[audio:http://portaldexativa.com/files/calzado-02-23-05-09.mp3]

Antonio Calzado. Explicación en el interior del segundo refugio. (Catedrático en Historia)

[audio:http://portaldexativa.com/files/calzado-03-23-05-09.mp3]