Albaida rep amb gran èxit la visita del RENTABÚS 2008

imgp2578Més d’un centenar de persones han fet ús d’aquest servei.

Albaida, maig de 2009.– Un any més, la Ciutat d’Albaida ha acollit la visita del RENTABÚS, per a realitzar de forma gratuïta la Campanya de la Renda 2008. La Generalitat Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida, tenen especial interès a aconseguir un efectiu acostament de l’Administració Tributària als ciutadans d’Albaida, amb l’objectiu de facilitar-los, pels distints mitjans al seu abast, el compliment de les seues obligacions tributàries i, al mateix temps, de fomentar i assegurar el gaudiment de tots els drets que tenen atribuïts, com a contribuents, per les normes vigents.

Dit objectiu aconsegueix no sols als tributs que depenen de l’Administració Local i autonòmica, si no també a altres compartits o de competència d’altres Administracions Públiques i, entre ells, per la seua especial transcendència, a l’Impost de la Renda de les Persones Físiques.

Cal recordar que la Ciutat d’Albaida disposa ja des de l’any 2004 d’una Oficina Comarcal de Gestió Tributaria depenent de la Diputació de València, que gestiona les tasques de cobrament dels impostos municipals, no sols d’Albaida, si no de molts més pobles de la Comarca, amb l’objectiu de facilitar a tots els contribuents la liquidació d’aquest tipus d’impostos.

En aquest context, la Generalitat, unint esforços amb l’Administració Tributària de l’Estat, i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida, ha incrementat, en els últims anys, la seua participació en el desenvolupament de la Campanya Anual de la Renda i Patrimoni, mitjançant, entre altres aspectes, l’habilitació de Punts d’Assistència al Contribuents en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Així, amb gran èxit ha passat per Albaida el RENTABÚS, com a Punt Itinerant d’Assistència al Contribuent, a través del qual multitud de veïns i veïnes de la ciutat han pogut tramitar la seua Declaració de la Renda 2008. El RentaBús va estar ubicat al tram inicial de l’Avinguda de la Fira, donant servei a més d’un centenar de persones.

Segons paraules de l’Alcalde d’Albaida (e. f.), Robert Sala Gras, “un any més aquets Ajuntament ha portat a la nostra Ciutat aquest servei, que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, i de forma gratuïta, facilita a tots els contribuents les tasques de realització de la seua declaració anual de la renda. En aquesta situació econòmica delicada que se’ns presenta, serveis com aquest son completament necessaris, per això, des del nostre Ajuntament pose’m l’empeny necessari per oferir-los a tots els nostres ciutadans.”