Més de 1000 corredors participen en la Pujada al Castell de Xàtiva

El veterà Hassane Ahouchar va ser el guanyador d’aquesta dura prova

Xàtiva va celebrar el diumenge un dia gran per a l’atletisme. La XXVI Pujada al Castell va congregar un total de 1012 corredors i corredores que van realitzar els 10km d’aquesta dura carrera. Aixi mateix, i a pesar del mal temps, un nombrós públic es va congregar a llarg de tot el recorregut i animaren als corredors en un matí fred i amb amenaces de pluja.

El president de la Diputació i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va donar la sortida juntament amb el diputat nacional Esteban Gozález Pons i el diputat provincial de Joventut i Esports, Miguel Bailach, a una de les carreres més dures i amb major índex de participació del circuit de Carreres populars de la Diputació de València.

La carrera va eixir de l’Albereda Jaume I a les 11.30, i va anar per l’Avinguda de Selgas, va baixar per Gonzalo Vinyes, Angel Lacalle, va seguir per Academic Maravall per tornar a l’Albereda. Es va baixar per Carlos Shartou, es va seguir per República Argenita, i es va baixar de nou per Padre Claret, per continuar pel Carrer Gregorio Molina i Abú Masaifa fins pujar pel carrer dels Bisbes fins el carrer la Reina que es va seguir direcció l’Albereda, plaça la Bassa, carrer Hostals, Argenteria fins els Jardis del Palasiet, on es va girar de nou cap a la Font de Sant Joan, Sant Roc, Espanyleto, Sant Jordi, les Santes, Sant Josep i Castell. UNa volta dalt, es tornava per la baixada fins buscar Menor Cuesta, Sant Josep, Carneros, buscar el Carrer Sant Pere, plaça de la Trinitat, carrer Montcada, Sant Fransec i entrar en meta de nou a l’Albereda.

La carrera es va resoldre com va sent habitual, entre el grup de favorits que es van destacar des dels primers metres de la cursa. El veterà Hassane Ahouchar amb 32:10, el sènior Fouad Benzeroual amb 32:31, Luis Felix Martínez amb 33:33, i Nicolas fuccia amb 33:34.

En fèmines, Raquel Landín va arribar a la meta en solitari amb un temps de 37:53, seguida per Esther Navarro amb 39:27, la veterana Patricia Montalvo amb 39:43, i M ª Ángeles Tetuan, en cinquè lloc, amb 40:55 .

251 foren els corredors locals que participaren en esta prova. Un gran nombre de participants que demostra L’interès per aquest esport per als xativins. Paula Mata i Francisco Mata foren els guanyadors locals de Juvenils. En sènior, Cristina Orenes i Octavio Perez foren els guanyadors locals d’aquesta categoria. En veteranes Lucía Bru, MªCarmen Torregrosa, Mercedes Mar i MªCarmen Rodrigez foren les de les categories A,B,C i D. I els primers veterans locals en aquestes 4 categories foren Javier García, Víctor Jesús Valls, Rafael Palacin i Juan Vicente Terradis.

Fotos: KiKe Vaquer. PDX

[nggallery id=460]