Maria del Mar Bonet, acompanyada de Borja Penalba, a les Nits al Castell de Xàtiva

La segona jornada del XVIII Festival Nits al Castell ja ha esgotat les entrades anticipades

Maria del Mar Bonet és, sense dubte, una de les grans veus de la cançó. La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida artística i personal, considerant-la la seva font d’inspiració. Amb la música i el folklore de les Illes Balears com a punt de sortida, ha anat cercant els punts d’unió als arrels populars dels diferents pobles de la ribera mediterània: el Nord d’Àfrica, Itàlia, Grècia, Turquia…

En aquesta ocasió Maria del Mar Bonet s’acompanya, i per primera vegada en aquest espectacle, del guitarrista i músic valencià Borja Penalba en un concert especial on tots dos, guitarres en mà, trien algunes de les peces més emblemàtiques del seu extens cançoner i ens ofereixen alguna de inèdita.
Maria del Mar Bonet compta amb una llarga i reeixida trajectòria als escenaris musicals, amb la capacitat que només tenen algunes de saltar de dècada en dècada sabent-se sempre igual d’estimada i respectada. La seva obra discogràfica és impecable, així com el seu gust per la poesia i la bellesa, en el cant i en la composició.

Des de la seva immensa nau balear, la Bonet ha cantat la Mediterrània de les Illes, del País Valencià i Catalunya, de Grècia, Itàlia, Tunísia, Turquia… Ho ha fet a Egipte, a Síria, al Marroc. També al Japó, al Canadà , a banda i banda dels Estats Units, a Cuba, l’Ecuador, Argentina…

Ha passejat les paraules dels poetes dels països catalans arreu cantant-los a França, al Regne Unit, a Rússia, Romania, Alemanya, Portugal, Bèlgica, Holanda..

Les seves cançons les ballen cada una de les nits de l’any en algun racó del món, els ballets que representen les coreografies que Nacho Duato creà amb la seua música.

Ha col·laborat en discs i escenaris amb els grecs Maria Farandouri i Mikis Theodorakis, amb Nena Venetsanou i amb Haris Alexious. Amb el turc Zulfü Livanelli, amb la Cham Ensemble de Damasc, amb l’orquestra de Joventuts Musicals de Tunísia. A Itàlia amb Mauro Pagani i Lucilla Galeazzi. A Andalusia amb Martirio i amb Paco Cepero. A Egipte, amb Mohammed Munir i Hossam Ramzy. Al País Valencià amb Al Tall i amb Carles Dènia. Del Brasil ha fet gires conjuntes amb Milton Nascimento. Ha cantat amb Jackson Browne a Califòrnia. Ho ha fet també amb Manolo García, amb Lluís Llach, Serrat, Amancio Prada, amb en Quico Pi de la Serra… entre molts d’altres.
Recolzament a les noves generacions

A més a més, els espectadors podran gaudir d’una jove promesa del cant d’estil valencià. Amb açò, l’organització de les Nits al Castell assumeix la tasca de recolzament a les noves generacions, tenint, entre els seus objectius, no només la programació de artistes consolidats. Un dels propòsits fonamentals, serà també donar a conèixer noves propostes artístiques.

Èxit absolut de públic
Aquesta edició de les Nits al Castell, que ja va esgotar les localitats d’Ara Malikian poques hores després de posar-se a la venda, ha exhaurit també les entrades anticipades per a Maria del Mar Bonet i “El Brujo”, i de ben segur que farà sold out també amb Kiko Veneno.

Dissabte, al llarg del concert de Bonet i Penalba, recuperarem els sons, les olors i els perfums dels paisatges mediterranis com si es tractessin d’un sol país. D’un sisè continent.