L’Olleria celebra el Mig Any este cap de setmana

mig-any-olleria

Amb l’acte d’elecció de les reines de les festes 2010 s’encetarà esta nit la programació del Mig Any Fester. El teatre cine Goya acollirà a partir de les 22:30h el sorteig que permetrà conèixer les representants femenines de la festa.

Enguany hi ha un total de 10 festeres en la categoria major (i els 10 festers masculins que les acompanyaran), i 5 festeres infantils. D’entre elles, les que vulguen optar a ser reines, hauran d’introduir el seu nom a una urna. Les regines encara en el càrrec, Katy Romero Albiñana (infantil) i Sonia Borràs Paula (major) seran les encarregades d’extraure el nom de les seues successores.

També al transcurs de l’acte d’esta nit es presentarà el cartell anunciador de les festes 2010, sorgit del “25 concurs del cartell de festes patronals i de moros i cristians”. El jurat, integrat per regidor de Festes, José Vidal Oltra i els presidents de les filaes, ha determinat que l’obra guanyadora siga “Tradició” d’Eliseo Federico Vicedo Villagrasa, natural de Ràfol de Salem. El primer premi en la categoria local ha estat per a Maite Martí Mompó amb el treball “El color de la festa”.

Concurs de paelles

A partir de les 11 del matí del dissabte, al carrer Sant Ferran es celebrarà el tradicional Concurs de Paelles entre les filaes. Per la vesprada a partir de les 19h, l’avinguda Jaume I acollirà “l’Entraeta de filaes”. Per arrodonir la festa l’Ajuntament de l’Olleria ha programat passada la mitjanit l’actuació de l’orquestra Tremendo Show.

Els actes del Mig Any continuaran el diumenge amb un concert de Música festera a càrrec de l’Escola Musical “la Nova”, que s’iniciarà a partir de les 18h al teatre cine Goya. Un esdeveniment que la Junta Central aprofitarà per a fer entrega dels premis als guanyadors dels concursos escolars de dibuix, poesia i redacció, i dels concursos de jocs de taula del Mig Any Fester. També es reconeixerà a la millor esquadra de l’Entrada, i a la millor disfressa de la cavalcada humorística de les festes 2009.

La presentació pública de les reines, dames d’honor, capitans i ambaixadors 2010 tancarà l’acte del diumenge.