L’Olleria acull l’enregistrament del segon CD del cantaor Pepe ‘Botifarra’

portada8

Des d’esta setmana als estudis d’enregistrament de Juanjo Blanco, de l’Olleria, s’ha començat a coure el segon CD de Pepe “el Botifarra”.

Per a conèixer els detalls de les primeres passes d’este nou treball del cantaor setabenc, us convidem a compartir amb ell un estona, i segurament alguna cançó.

DIA: Dimecres 8 d’abril

HORA: a les 17 hores

LLOC: Estudis d’Enregistrament (quedem a la porta de l’Ajuntament de l’Olleria a les 16:50 hores)

ENS ACOMPANYARAN: Pepe “el Botifarra” i alguns dels músics que participaran al CD.

A un pati de parets blanques amb una porta gran de fusta i el senzill verd de les plantes decorant-ho tot, s’ha assegut esta vesprada Pepe “Botifarra” per conversar amb els mitjans de comunicació. Flanquejat per la seua eterna companya d’escenari, Lola “de la Torre”, el productor del seu segon CD i autor dels arranjaments, Cristóbal Rentero i el músic Joanjo Blanco, qui a més és copropietari dels estudis Xaloc de l’Olleria on s’està enregistrant el nou treball del xativí, han tingut a bé tots plegats, d’avançar un poquet d’allò que serà “T’en cantaré més de mil”.

A este segon treball, que en principi estarà integrat per 12 temes, es continua recuperant la música tradicional, “però amb un aire més bandarra. Això sí, sense perdre l’essència Botifarra, que marquen les seues xarrades i la seua manera de ser”, comenta Rentero. “Ens vam asseure un dia, ell va anar cantant i cantant, i vam seleccionar aquelles cançons que podien anar més bé a la idea que portàvem i que estigueren més acord amb el perfil dels arranjaments”.

I des de la idea a la materialització va un procés de treball que ara s’ha iniciat a l’Olleria, on des de la setmana passada s’ha començat a enregistrar la part instrumental. “No se n’hem anat a cap gran ciutat però ací tenim el que necessitem. Tenim l’equipament necessari per realitzar un enregistrament digital de la màxima qualitat i que done el so que desitgem”, afegeix Blanco. La previsió és que el treball d’estudi quede acabat cap allà a l’agost, i el 23 d’octubre el disc serà estrenat a Xàtiva, just tres anys després de la presentació del primer treball “Si em pose a cantar cançons”.

La Polca del tio Torró (Xàtiva), la Jota dels Quintos (Canals), el Romanç de Senyera o la Jota de Ronda de Vallada són algunes de les peces que inclouen este nou disc, on Lola “la de la Torre” torna a protagonitzar una cançó, en este cas el Cant de Bressol de la Torre. Al disc ja estan confirmades les col•laboracions d’artistes destacats com Feliu Ventura, Miquel Gil, Obrint Pas, Dani Miquel o Mohamed Ayoub i Mohamed Soulimane de l’Orquestra Àrab de Barcelona.

Al pati dels estudis Xaloc de l’Olleria, sentint parlar a Pepe “Botifarra” tot sembla senzill, i així, la seua potent veu raja cantant natural com si fóra un doll d’aigua. Com hereu del testimoni de persones majors que li han regalat els seus cants, és sent deutor d’ells i vols testimoniar el seu agraïment “perquè són ells els qui realment es mereixen el reconeixement”, afirma. Perquè per damunt dels 6.000 CDs venuts del primer treball, les més de 80 actuacions realitzades al 2008 i el manifest èxit de públic que ha assolit, Pepe Botifarra es queda amb gestos senzills com el que li va passar fa uns dies anant cap a casa. “Anava l’altre dia amb la meua moto amb el meu caixonet darrere, aparque, i un xavalet jovenet se m’arrima, em trau el mòbil, i va, i de musiqueta tenia una de les meues cançons”, relata. “Coses com esta, que els xiquets s’apropen a la música nostra de sempre, això és el que a mi realment m’emociona”.