Les obres del Salido a L’Olleria avancen al ritme previst

obras-salido2

Les obres del Salido a l’Olleria, que es van iniciar el passat mes de maig, avancen segons el ritme previst. Les tasques d’enderrocament ja han finalitzat, i ja està prenent forma l’edificació de nova planta. El projecte de l’alberg del Salido contempla la rehabilitació de la part més antiga de l’edifici, amb més valor arquitectònic, i la demolició de l’altra ala de la construcció. Precisament en este annex és on s’està actuant actualment.

Després de ser demolit, ara s’està alçant de nova planta una reproducció aproximada de l’estructura original, amb el tradicional pati central. Per este claustre de 8 arcs simètrics s’accedirà a l’alberg des de l’exterior. Als seus laterals s’habilitarà una cuina, un menjador i lavabos.

En esta primera fase de les obres també s’està treballant en reforçar els fonaments de la torre de vigia que s’aixecarà al lloc on estava antany. El futur alberg tindrà una capacitat per a 32 persones, la meitat ubicades en llits i la resta en sacs de dormir en una gran sala que s’habilitarà a la segona planta de l’edifici antic que s’ha de rehabilitar. El projecte està sent coordinat des de les regidories de Medi Ambient i Urbanisme, i està finançat pel Pla de Suport a la Inversió Productiva als Municipis. El cost previst és de 450.000 euros, que seran sufragats per la Generalitat Valenciana.

Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient, ha recordat que la intervenció a l’heretat es completarà amb el condicionament d’una àrea recreativa al voltant de la casa, que inclourà la repoblació de la parcel·la del Salido amb espècies autòctones. A més a les immediacions de l’edifici s’habilitaran uns paellers, s’instal·laran taules i bancs de pedra, així com papereres. La referida intervenció mediambiental que permetrà regenerar esta zona de serra degradada té un cost global de 100.000 euros, i la Diputació en finançarà el 60%.