Les baixes temperatures no afecten a les rutes d’Obrim les portes de la Vall

Més de 150 persones assistiren a Albaida i Bufali

El passat dissabte 13 de febrer a les 10 del matí, es varen donar cita a l’ajuntament d’ Albaida més de 90 persones procedents de diferents llocs de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de participar en la Ruta turística pel Clos de la Vila, inclosa en el programa de la Mancomunitat ‘Obrim les portes de la Vall’.

L’alcalde del municipi, Juan José Beneyto, i la regidora de Turisme, Ana Pérez, van donar la benvinguda i van agrair als turistes la seua visita al municipi, malgrat les temperatura tan gèlides a les que havien arribat en tan poques hores.

El recorregut fou guiat per les dos tècniques de turisme, i ls participants tingueren l’opotunitat de coéixer el clos de la Vila, el MITA (Museu Internacional Titelles d’Albaida), la maqueta de la Vila Medieval d´Albaida, el Museu de Betlems, el campanar, la Casa Museu del pintor José Segrelles i l’església arxiprestal de l’Assumpció.

L’endemà, el diumenge 14 de febrer, van ser al voltant de 100 persones les que acudiren a Bufali per tal de fer la ruta programada pel nucli urbà.

L’alcalde de la població, Juan Salvador Jordà, va donar la benvinguda i va acompanyar als turistes durant el matí. El recorregut explicat per Francisco Martínez, fou: visita guiada al casc urbà, el cementari, l’ermita del calvari, l’església parroquial de la Mare de Déu de Loreto , les fonts dels voltants i la Casa Rural Forn del Moro. La ruta va finalitzar amb una degustació gastronòmica per a tots els visitants.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ha manifestat:
Les baixes temperatures del darrer cap de setmana no van condicionar la realització de les rutes, més bé tot el contrari, ja que es van registrar més de 150 persones. En tan soles 4 rutes ens han visitat més de 400 persones.

El president ha recordat que continuen les rutes turístiques marcades en el programa, i per a la propera setmana els municipis d’Atzeneta d’Albaida i L’Olleria seran els protagonistes.

Dia 20 de febrer: Atzeneta d’Albaida

Ruta per l’arquitectura hidràulica i tradició artesanal d’Atzeneta. Recorregut per la sèquia del Port. Visita a l’ermita del Santíssim Crist de la Fe, la font dels vint–i–un xorros, l’església de Sant Joan Baptista (s. XVIII) i visita als artesans de l’espart. Finalitzarem amb un refrigeri per als participants.

Dia 21 de febrer: L’Olleria

Ruta turística: L’Olleria, cultura, tradicions i artesania. Visita al nucli antic de la vila, la casa Santonja i el taller artesanal de vidre. Conclosa la ruta, hi haurà una degustació gastronòmica per a tots els visitants.