L’equip de voluntariat d’Albaida recupera l’entorn de la població

Set voluntaris participaren a la primera jornada de treball el passat dissabte

A les 8.30h del matí del passat dissabte, un grup de set voluntaris es reuniren a l’antiga fàbrica de Vila Vila, al centre d’Albaida, per tal d’iniciar els treballs de la que seria la primera jornada de trobada del recentment constituït “Grup de Voluntariat Medi Ambiental d’Albaida”. Els voluntaris recolliren en la seu de les Brigades de Serveis Municipals les ferramentes adients i, junt amb les que portaren cadascú de sa casa, varen començar el desbrossament i condicionament dels entorns de la Cova El Vall, un lloc històric de la població, tal com s’havia acordat per a aquesta primera jornada.

El grup de voluntariat estava format per persones de diferents edats des de joves de menys de 20 anys fins a jubilats, encara que aquestos últims mostraren també un esperit i voluntat jove i solidari.

Els voluntaris es varen organitzar en dos xicotets grups, per tal de ser més operatius. D’aquesta manera, els membres del primer grup centraren la seva acció en els voltants inmediats de la Cova, així com en l’escala i la porta d’eixida de la mateixa, donat que estaven en un estat molt precari, amb grans matolls de brossa que impedien fins i tot accedir a la zona des de la pròpia Cova. El segon grup de voluntaris varen centrar el seu teball en la senda que porta al riu des de la Cova, que també es trobava molt degradada, per la manca de manteniment i dedicació. En les llavors de desbrossament també es varen trobar cadires, borses de plàstic, llaunes de beguda i d’altres deixalles que contribuien a donar un aspecte molt deteriorat a la zona. Tota aquesta bruticia fou retirada pels voluntaris, que consideraren una manca de civisme el fet que hi haja gent que abandone aquestes coses en la natura.

El regidor de Medi Ambient d’Albaida, José Vicente Palací, va destacar de la jornada ”l’excel.lent ambient existent entre els voluntaris, que sense pràcticament haver-nos conegut abans, varem acabar tenint molt bona sintonía, donat que a tots ens unia l’estima pel poble, pel seu entorn mediambiental i per fer d’Albaida una ciutat més habitable i perdurable en el temps”.

A més i en vistes de conservar millor la zona del riu Albaida, l’Ajuntament durà a terme en els propers dies la notificació corresponent als titulars de parcel.les properes al riu, per tal de recordar-los l’obligació establida per llei que tenen de mantenir en condicions de neteja, salubritat i ornat públic les seves propietats, amb la qual cosa amés es contribueix a tenir un entorn més saludable en la població i a deixar una imatge més neta i adequada de l’entorn del riu.

Per a la segona jornada de treball, que será el proper dissabte 18 de maig a les 8.30h, ja han confirmat l’assistència a més dels 7 participants en la primera, algunes persones més, fins i tot algunes dones que han valorat molt positivament la iniciativa i volen sumar-se a la mateixa, aportant cadascú el millor que puga, segons les seves possibilitats.

Segons Palací: “El mes important en aquest grup no és el fet de ser capacços de netejar més o menys troç cada dia que quedem, sino participar, col.laborar i implicar-se, cadascú segons el que puga, en cuidar un poquet més l’entorn que ens envolta. No busquem tant la quantitat de persones o de treballs realitzats, sino la qualitat humana de les persones que vinguen i la voluntat de tots i totes de tindre una Albaida cada dia més habitable. Animem a sumar-se al grup a gent de totes les edats, joves, adults i majors, de totes les ideologies, de tota condició, perque si no ens concienciem nosaltres i treballem altruistament per un entorn millor, ningú ho farà per nosaltres”.

La tenda del barri del Raval Jussà, coneguda a la població com “La tendeta d’Astrosa”, també es va implicar en la tasca del grup, aportant la beguda per a tots els participants, la qual cosa confirma que “en èpoques difícils la implicació de les persones i la seva bona voluntat, ajuden als pobles a eixir endavant”, acabà manifestant el regidor.