L’Ajuntament impulsarà l’all tendre de Xàtiva amb l’indicador geogràfic protegit

Lorente inicia hui les gestions per a la certificació del principal producte del camp Xativí

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente (EU), mantindrà hui una reunió de treball en la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic per iniciar els tràmits per tal de certificar el principal producte autòcton de l’horta de Xàtiva amb l’indicador geogràfic protegit. L’edil assistirà acompanyat per alguns representants d’aquest sector.

El regidor vol impulsar aquest procés de qualificació de l’all tendre. Per això ha programat una sèrie de contactes amb els tècnics de la Conselleria que s’inicia amb la reunió de hui.

Segons Lorente, “aquesta és la millor manera de potenciar el consum de l’all tendre de Xàtiva i d’anar dotant-lo d’un prestigi i d’uns estàndards de qualitat que facen més atractiu el producte. A més, també tenim programada una agenda d’activitats per promocionar aquesta varietat autòctona”. Miquel Lorente ha manifestat que “hi ha bona predisposició per part dels productors d’aquest sector. Es tracta d’aglutinar interessos i de treballar per aconseguir un certificat que pose en valor un dels productors més significatius del camp xativí”.