La Universitat de València participarà a l’àmbit cultural d’Albaida

El Consistori ha donat llum verda a un conveni de col.laboració amb aquesta institució

L’Ajuntament d’Albaida ha aprovat un Conveni Marc de Col·laboració entre el Consistori i la Universitat de València, que permetrà que la Universitat participe de la vida cultural i social del municipi. La regidora d’Educació del Consistori, Lucia Company, afirma que amb aquest conveni s’obri un ventall de possibilitats per a desenvolupar programes de formació de personal, assessorament entre ambdues institucions sobre diverses qüestions, promoció de la cultura de la recerca o programes de cooperació educativa.“Aquesta és una bona oportunitat d’apropar la formació superior a la ciutat. En Albaida viuen moltes persones que actualment estudien en la Universitat i d’altres que han passat per ella i continuen formant-se diàriament. Aquest Conveni permetrà realitzar més cursos i esdeveniments educatius i culturals que repercutiran directament en la població d’Albaida”, destaca.

Al mateix temps, a l’últim ple es va aprovar, a proposta de l’Agrupació Vocal Eduardo Torres, el reconeixement com a fill adoptiu a títol pòstum de Mariano Segura Serra, aquest home va ser músic i director de l’Agrupació Vocal Eduardo Torres d’Albaida i va desenvolupar la seua trajectòria professional i humana en la ciutat.

Per últim, Company remarca la participació de l’Ajuntament en els actes que s’estan oferint per a commemorar el Bicentenari de la Batalla del Raboser, de la qual, Albaida en va formar part. Amb motiu d’esta celebració, l’historiador local Abel Soler donarà esta vesprada a les 19.30 hores una conferència a la Tourist Info de la localitat, que porta com a títol “Albaida i la guerra de Napoleó”.