La La Primitiva Setabense ofereix un concert especial dedicat al cine i al musical amb la cantant Astrid Crone

La banda simfònica de la Societat Musical la Primitiva Setabense oferirà este pròxim dissabte, 1 de juny, a les 20 hores en el Gran Teatre un concert dedicat a cançons del món del cine i del musical. La banda, dirigida per Teo Aparicio-Barberán, interpretarà bandes sonores de pel·lícules com «Hook» o «Memorias d’África» i junt amb la cantant Astrid Crone, cançons de musicals com «West side story» o «Mamma mia». Les entrades per al concert ja es poden adquirir en la secretaria de la societat,  al preu de tres euros, o el mateix dia del concert en el Gran Teatre.»

ASTRID CRONE

Astrid Crone va nàixer en Elsloo (Holanda) i va cursar estudis de dansa de jazz en l’Acadèmia de Maria Habite en Amsterdam, que va alternar amb els de música i cant de Jazz en el Conservatori de Hilversum.
En el període d’1.987/ 1.989 va actuar com a cantant solista i “prima ballerina” en la companyia “Broadway Danse Theatre” en Amsterdam, fent musicals com “West Side Story” (Maria) i “The Wizard of Oz” ( Dorothy).

En 1.988 va participar en el programa “All that Jazz”.

L’any 1991 va debutar en el Palau de la Música de València en el concert del bicentenari de Mozart, actuant en la mateixa sala,durant el període 1992 fins a 2002, en diverses ocasions com a soprano solista en el programa “Arts en paral·lel”. En 1.994 va ser soprano solista en una gira de concerts de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana.

En 1996 va estrenar a Nova York (Broadway) , en Lexington i en Louisville (Kentucky) el musical “Una Ofélia sense Hamlet”. L’any 1.998, en successives eliminatòries per diverses ciutats europees, entre cantants lírics de tot el món, quedà finalista en el Torneig Internacional de Música (TIM) a Roma, on se li atorgà el Primer Premi en la categoria “Veus Femenines”, i el Segon Premi de totes les categories.

A l’octubre del 2.000 va actuar, acompanyada per l’Orquestra de Soncino (Itàlia), en La Sala Verdi de Milano cantant Àries de Puccini i Verdi.
Ha actuat amb l’Orquestra del Mediterrani de València en la producció de l’Òpera “ La Flauta Màgica “ de Mozart com Papagena (2008), “Porgi and Bess “ de Gershwin ,com Bess (2009), i “ La Cenerentola” de Rossini, com Angelina (2010).

Entre altres enregistraments es poden destacar:

“Famous Musicals” , acompanyada per la Banda “La Artística” de Bunyol i “A night at the Opera” acompanyada per la Banda Municipal de la Corunya ,baix la direcció d’ Henrie Adams.
“Entre dos Mars” Cançons Mediterrànies escrit expressament per a ella.

Astrid Crone ha actuat , acompanyada de grans agrupacions simfòniques, en quasi tota la geografia europea, interpretant un ampli repertori, des de la música barroca fins a la música lleugera i jazz.

En l’actualitat Astrid Crone resideix a Bunyol (València) on treballa com a professora de cant i professora de dansa en la seua pròpia escola. A més té el seu propi “ensemble” musical ,amb el qual ha presentat recentment l’espectacle “Essential”.