La Generalitat Valenciana deu més de 240.000 euros a la residència de la 3a edat de Bocairent

L’alcalde Josep-Vicent Ferre insta al govern autonòmic a evitar “l’asfíxia econòmica del centre”

La Residència de la 3a edat Sagrat Cor de Jesús de Bocairent, gestionada pel consistori mitjançant un patronat municipal, viu una “situació crítica de falta de liquiditat per al pagament dels proveïdors” motivada pel deute de la Generalitat Valenciana que ascendia a finals d’octubre a 137.087,72 euros. Aquesta quantitat correspon, per una banda, a la part proporcional de les 20 places concertades amb la Conselleria de Justícia i de Benestar social des de la reobertura del centre el passat 7 de març i, per una altra, al 60% preceptiu de la subvenció contemplada als pressupostos autonòmics del 2011.

Així, a hores d’ara, “els proveïdors no han pogut cobrar des de juliol qüestió que ha conduït a alguns d’ells a suspendre els subministraments”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre qui reconeix que l’Ajuntament pot trobar-se amb “greus dificultats per a fer efectiva les nòmines de desembre”. A més, el govern d’Alberto Fabra també té pendent de pagament 109.413,29 euros de la reforma integral realitzada a les instal·lacions dins del Pla Confiança. Per això, el primer edil va dirigir el passat 10 de novembre un escrit al conseller Jorge Cabré i està duent a terme diferents gestions davant de la Direcció territorial sense haver-hi rebut “cap contestació” fins el moment.

No obstant, Ferre assegura que “tot i les greus dificultats, el nostre sentit de la responsabilitat i de la solidaritat amb els més febles ens obliga a assumir la situació actual i a posar els drets dels usuaris –persones majors i dependents– i dels seus familiars per damunt de qualsevol altra consideració”. Igualment, l’alcalde de Bocairent demana la seua comprensió així com la de treballadors i la de proveïdors i insta a la Generalitat Valenciana a “ingressar de forma urgent, almenys, una part del deute” per tal d’evitar “l’asfíxia econòmica del centre”.