La Font de la Figuera es va sumar a la vaga en contra de la LOMQE

Es va dur a terme una concentració en defensa de l’educació pública de qualitat

En defensa d’una escola pública i de qualitat, gratuïta i universal. Este és el lema amb el qual FAPA València va convocar a totes les associacions de pares a no portar els seus fills i filles ahir dijous a l’escola.

Des de l’AMPA del col·legi Mare de Déu dels Xics i l’AMPA de l’IES Moixent es van unir a aquest plantejament i és per això que les dos associacions celebraren una concentració a la Plaça Major de la Font de la Figuera. Baix el lema «en defensa de l’educació pública i del Valencià» es pretenia unificar a famílies, professorat i comunitats educatives per un mateix objectiu: vetllar per l’ensenyament de qualitat.

En esta línia, els dos centres es van unir a aquesta reivindicació en contra de les retallades econòmiques que obrin el camí a una reforma, la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (Llei Wert). Amb esta llei es preveu la precarització del treball docent, la reducció i supressió de les beques, transport, ajudes als menjadors, massificació de les classes, etc.

En paraules de diverses fonts d’estes dos associacions, «els alumnes són un dels col·lectius que més notarà els efectes d’estes retallades a llarg termini. Unes mesures que poden suposar el fracàs educatiu en un futur si no es preveu una solució immediata».

El portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz, ha manifestat: “amb esta llei, el govern central pretén convertir l’educació en un altre servei bàsic privatitzat, eliminant el principi d’igualtat d’oportunitats per a totes i tots, així com fomentant plantejaments no consensuats a la comunitat educativa”.