La Falla Benlloch presenta el seu Llibret

L’artista Manolo Blanco va explicar els esbossos dels monuments

La falla Benlloch de Xàtiva ha presentat al seu casal el Llibret de Falla i els esbossos dels monuments per al present exercici faller, any en el qual celebra el 40 aniversari des de la seua fundació.

Els monuments, tan gran com infantil, estan confeccionats un any més per l’artista local Manolo Blanco Climent. L’artista va explicar el contingut de les dues falles on destacarà sobretot l’ingeni i la sàtira pels moments que travessa la societat actual. El monument gran porta per lema «Fins ací apleguem» i el monument infantil «En reserva».

La presentació del Llibret va estar a càrrec dels coordinadors Rebeca Colomer, Joan Quilis i Javi Lara, els quals van explicar la temàtica del llibre en referència als 40 anys consecutius plantant falla, a més, també es compleixen 80 anys d’activitat fallera en la demarcació que ocupa la comissió de Benlloch al barri.

S’ha de destacar l’extraordinària presentació del volum, inclús l’han ornamentat amb una delicada puntilla de color blanc. El llibre ha participat en la convocatòria dels premis de la Generalitat Valenciana per a la promoció de l’ús del valencià.

El Llibret està dividit en cinc parts, una és la protocol·lària on mostra les falleres del foc, la comissió, els monuments, etc. Un altra sobre els 40 anys de la comissió i els 80 anys d’activitat fallera al barri, amb diferents col·laboracions literàries mostrant la història de la comissió, estadístiques, artistes, entrevistes o imatges antigues de les falles del barri. Una tercera part de col·laboracions literàries sobre indumentària, exaltacions, etc. Una quarta part on es recupera la cultura popular gràcies a Pep Jimeno «Botirra» amb dites, endevinalles i romanços populars, i per finalitzar, «La Veu Satírica», on es mostra una visió diferent de les coses que passen a Xàtiva, a la Junta Local Fallera o en aquesta comissió.

El Llibret es presenta encaixat i la seua portada i maquetació fa referència a l’antiguitat de l’activitat fallera al barri i als quaranta anys de falles en Benlloch.