PSPV exigeix que es replantege el Consorci per evitar que es duplique el rebut del fem

Roger Cerdà participà ahir a la cimera celebrada a Ontinyent

Replantejar el Consorci de Residus per evitar que es duplique el preu del rebut del fem. Aquesta ha estat la principal petició que els socialistes de La Costera-La Canal, La Vall d’Albaida i La Safor realitzen al manifest conjunt que han presentat públicament a Ontinyent, després d’una cimera a la qual han participat el Portaveu del grup municipal de Xàtiva, Roger Cerdà, l’Alcalde d’Ontinyent i Secretari General dels socialistes de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; la Vicesecretària General de la Vall d’Albaida, Eva Tormo; el Secretari General de La Costera-La Canal, Xavier Simón; el Vicesecretari General de La Safor, Voro Femenia i el portaveu socialista a Gandia, José Manuel Orengo.

Rodríguez destacava que “el Consorci que va nàixer amb vocació de tractar els residus de les comarques, però que ha esdevingut en un desgavell fruit de la lluita interna del PP que ha acabat enfrontant als municipis per culpa de les seues decisions arbitràries. No s’enten que el Consorci multiplique per dos el preu del fem, i per això és necessari que es disolga el Consorci i que es respecte el Pla de Minimització”, assenyalava.

En l’acord intercomarcal els socialistes han acordat reclamar, en primer lloc, el replantejament “immediat” del Consorci de Residus del Pla Zonal X, XI i XII; la devolució dels diners cobrats als veïns de la Safor i Canal-Costera que han tingut que pagar de més pel fem; obrir la negociació a Les Corts per la modificació del Pla Zonal i que cada mancomunitat puga desenvolupar el seu propi pla de residus.

També reclamen que es respecten els acords previs que possibiliten la gestió del fem per part de la Vall d’Albaida mitjançant el seu Pla de Minimització de Residus; i finalment que Generalitat i Diputació doten les indemnitzacions i compensacions que es pogueren produir com a conseqüència de l’execució d’aquest acord.

Xavier Simón, per la seua banda, assenyalava el President de la Diputació i Alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, com un dels principals responsables de la situació ja que “juga a moltes baralles, en un lloc diu una cosa i després fa altra”, acusant al PP de “voler fer-nos pagar el doble en un moment especialment delicat per a la ciutadania”. Simón, a més a més, era taxatiu respecte al Macroabocador de Llanera, “al que sempre direm no”. Els socialistes elevaran aquest acord a Les Corts i a La Diputació de València, tal com avançava José Manuel Orengo.