La Diputació de València edita la guia didàctica de Bocairent

Presentació Guia Didàctica Moixent

La publicació combina informació i més de 100 exercicis pràctics

Dissenyar una manta, esbrinar quin era el vertader nom de Joan de Joanes o respondre quines tres conques fluvials s’originen a la serra de Mariola són sols tres dels més de cent exercicis recollits en la Guia didàctica de Bocairent que va ser presentada aquest dijous, 4 de novembre. Per a José Luis Pinotti, director del SARC de la Diputació de València editora de la publicació, l’objectiu és “intentar dinamitzar la unió entre els conceptes de turisme cultural i la pedagogia” especialment de cara “als més menuts”. Per la seua banda, el coordinador de l’equip de redacció, Pep Carceller, va assenyalar una altra de les finalitats perseguides: “habituar-los al consum d’aquest tipus de productes” i va remarcar els dos anys necessaris per a l’elaboració del quadern.

En l’acte de presentació també estigueren dos de les tres autores, Rosa Punter i Pilar Punter, que explicaren la complexitat de sintetitzar tot el patrimoni artístic, històric i mediambiental de Bocairent; per això, es van veure obligades a plasmar “sols el més representatiu perquè no cabia tot”. Finalment, l’alcalde de la localitat, Josep-Vicent Ferre, va qualificar el projecte “d’il·lusionant” i va valorar com a principal atractiu de l’obra la “perfecta conjunció entre text i imatges”.

L’obra

Al llarg de prop de 90 fulls, la guia combina la informació amb el plantejament de qüestions relacionades amb el text per afavorir el seu caràcter eminentment educatiu. En la primera part s’aborda la comarca a la qual pertany Bocairent, la Vall d’Albaida; per entrar, a continuació, en el clima, la demografia, la història i l’economia de la població. La tercera part està dedicada a realitzar un passeig pel seu nucli urbà fent parada en la plaça de l’Ajuntament, el Barri medieval, l’Església parroquial, el Museu arqueològic Vicente Casanova, la Cava de Sant Blai i les Covetes dels Moros. L’últim apartat pretén oferir un complement sobre diversos trets particulars de la localitat com són les neveres, els Moros i cristians, la Plaça de bous o la Festa de les tres llums, entre d’altres. Finalment, un glossari, una bibliografia i diferents recursos d’internet completen la guia.