La comissió del 700 aniversari de La Font convoca una nova reunió

Es van coordinar les primeres activitats de la commemoració

La Font de la Figuera ja està immersa en els actes de preparació del 700 aniversari del naixement de la població. I com un dels objectius principals és aconseguir una gran afluència participativa per part dels veïns i veïnes, el dijous va tenir lloc una reunió participativa al Centre Social Polivalent. Aquest esdeveniment va convocar els representants de totes les associacions locals i als portaveus dels grups polítics.

Entre els punts que es van tractar estava la presentació del comissionat pel 700 aniversari, per al qual van nombrar l’assessor del president de la Generalitat Valenciana, Alfons Llorenç. Llorenç exercirà com a delegat i l’acompanyarà en la posada en escena d’aquest aniversari la presidenta de la comissió organitzadora del 700 aniversari, Irene Vila Lorente. D’altra banda, des de l’ajuntament també es pretenen fixar les dates que marcaran l’efemèride del 700 aniversari. Una celebració que començarà la nit del 18 al 19 de març amb l’inici de la commemoració amb un acte emotiu. A més, la festivitat del 700 aniversari es desenvoluparà fins a l’any 2014.

Per la seua banda, Alfons Llorenç ja va mostrar en el seu moment el seu orgull per haver estat escollit comissionat. «L’únic protagonista absolut d’aquesta celebració ha estat i serà el poble de la Font de la Figuera». El que va ser en el seu dia comissionat pel 750 aniversari del naixement del Poble Valencià també va afegir, «pretenem fer partícips els habitants perquè totes i tots se senten implicats i la millor manera de fer això possible és mantenir un diàleg constant amb tots els sectors», ha indicat Llorenç.

La presidenta de la comissió organitzadora del 700 aniversari de la Carta Pobla, Irene Vila està satisfeta amb el rumb que està prenent la planificació dels actes i més ara que «comptem amb el suport d’Alfons Llorenç». «Llorenç contribuirà a plasmar el treball de col·laboració que s’ha estat portant amb totes les associacions de la localitat per coordinar les activitats lúdiques, socials, culturals i festives d’aquest 700 aniversari de La Font de la Figuera», ha assenyalat Vila.

Tal com ha manifestat el portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz Jordà, «la importància del primer acte de la celebració estarà relacionat amb els tres elements bàsics de les festes valencianes: la música, el foc i les persones”.