La ciutat de Xàtiva agraeix al diputat Villanueva la recuperació del seu nom

Ahir, dimecres 28 de setembre de 2011, es compliren 200 anys de la restitució de la seva denominació gràcies a Joaquín Lorenzo Villanueva. Amb motiu d’açò, la ciutat de Xàtiva va fer rendir homenatge a la persona que va fer possible aquest canvi, el diputat a les corts de Cadis Villanueva. La plaça Peris, on està el monument als germans Villanueva, va ser el centre d’aquest acte.

La colla de dolçainers i tabaleters de «La Socarrada» va amenitzar un acte curt però molt emotiu on un personatge caracteritzat de l’època del segle XIX va llegir el reial decret XCIX, que deia per ordre del rei Fernando VII es restituïa el nom de Colonia de Sant Felipe per el seu nom original, Xàtiva.

L’alcalde, Alfonso Rus, al seu discurs va agrair al diputat la seua tasca per lluitar per la ciutat que el va veure nàixer i créixer, ja no sols amb la recuperació del nom, sinó per tot el que va fer a les corts de Cadis per Xàtiva. Un castell de focs artificials va ser un fet més per commemorar aquesta data tan especial per als xativins.

Finalment, es va voler fer un agraïment al diputat d’una forma original i especial per part de tota la societat xativina. Primer, l’alcalde de la ciutat i president de la diputació, va fer una ofrena floral amb la lletra X. Després, en representació del que havia triat la ciutat a les urnes, un representant del PP, del PSPV, del BOLC i de EU foren els encarregats de ficar les lletres À i T. Després, representants de les distintes associacions de Xàtiva, com la dels clubs esportius, junta local fallera, presidents de la música Nova i Vella, Aspromivise, Acofem… com a representació de cada part de la societat, ficaren les lletres I, V i A, fins formar la paraula Xàtiva.

[nggallery id=438]