Joves de Xàtiva assiteixen a un terrible accident als Pirineus

garmonegro-300Aprofitant el pont d’octubre, quatre alpinistes de Xàtiva i un quint de Vigo pretenien fer els pics Garmo Negro (3.066 m.), Algas (3.033 m.), Argualas (3.032 m.) al pirineu oscense i el Midi d’Ossau (2.884 m.) a França. La meteorologia no va permetre als muntanyers fer el pic francés plantejat per a la jornada del dissabte 10, la intensa plutja i la prudència els van fer tornar, donat la dificultat tècnica de l’ascenció.
garmonegro-272-1
Al dia següent, l’esperada ruta als tres pics amb més de 3.000 metres d’altitud tampoc es pugué fer al complet. Després de coronar el Garmo Negro, tres membres del grup junt a un ontinyentí que es van trobar de casualitat, es dirigien cap a l’Algas quan una pedra de més de 100 quilograms es va desprendre de la paret superior arrollant al de la Vall d’Albaida i fent-lo caure 8 metres cap a baix. Com que els setabenses eren els que més prop estaven, van ser els primers en atendre-lo. El jove, amb ferides i significativament magolat, però sense fractures, va poder baixar pel seu propi peu amb l’ajuda d’un tercer grup.
Els de la capital de la Costera decidiren començar el descens sense coronar Algas ni Argualas, fet que els farà tornar, com han declarat en arribar a Xàtiva. Tots es troben ja a casa i en perfecte estat.
garmonegro-175

Rubén Barajas.