Fontanars dels Alforins i La Pobla del Duc mostren els encants del vi en el programa ‘Obrim les portes de la Vall’

pobla-duc-llaurador
Més de 350 turistes participaren en les rutes guiades del passat cap de setmana

El més que conegut programa de visites guiades ‘Obrim les portes de la Vall’, es va marcar el passat cap de setmana un nou èxit amb les rutes per Fontanars dels Alforins i La Pobla del Duc. Més de 350 turistes van poder disfrutar d’una jornada en la que, a més de fer un passeig pels llocs més emblemàtics de la població, també van tindre l’oportunitat de descobrir els secrets dels vins i productes típics d’estes poblacions.

El passat dissabte 17 d’abril a les 10 del matí, es varen donar cita a l’ajuntament de Fontanars dels Alforins al voltant d’unes 150 persones provinents de diferents llocs de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de participar de la visita turística guiada per la població, integrada en el programa de la Mancomunitat “Obrim les portes de la Vall” .

L’alcalde de la població, Vicent Ribera, va donar la benvinguda i va acompanyar als turistes durant la ruta. El recorregut fou: el nucli antic, la ferreria i visita a un celler del municipi on els van mostrar els secrets per a l’elaboració del vi. La ruta va finalitzar amb una degustació a la Casa de Cultura.

L’endemà, el diumenge 18 d’abril van acudir a l’ajuntament la Pobla del Duc més de 200 persones per a participar en la Ruta enològica: els sentits del vi.

L’alcalde de la població, Natalio Navarro, va donar la benvinguda als participants i els va acompanyar durant la ruta. El recorregut va començar amb un audiovisual de la visita guiada en el saló de plens de l’ajuntament de la Pobla del Duc, on es va explicar de forma detallada tots els elements que componie l’itinerari. Desprès, els turistes van visitar a la Cooperativa Vitivinícola per descobrir el procés d’elaboració del vi i la sala dels tonells per a la criança del vi i a l’Hotel Rural. La ruta va finalitzar amb una degustació de dolços típics de la zona i amb fruita autòctona.

El president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, ha agraït de nou, “la participació de la gent en aquestes iniciatives turístiques, remarcant positivament el treball que es fa conjuntament des dels ajuntaments que participen en el programa”. I a més a més, ha afegit “per al proper cap de setmana hem preparat dos rutes patrimonials hidràuliques pels municipi d’Agullent i Montitxelvo”.

Dia 24 d’abril: Agullent

Seguint la remor de l’aigua. Recorregut turístic seguint el camí contrari que recorria l’aigua des de seu naixement fins al molí. Visita guiada pel nucli antic, la plaça Major, les façanes modernistes, el molí fariner (s. XV), l’església de Sant Bertomeu (ss. XV-XVIII), la Font Jordana i l’ermita de Sant Vicent Ferrer (s. XVIII). A la fi, hi haurà un refrigeri per als visitants.

Dia 25 d’abril: Montitxelvo

Ruta de l’aigua. Itinerari circular de cinc quilòmetres per a descobrir els elements patrimonials hidràulics: l’aqüeducte dels s. XV-XVI, el molí d’aigua, les basses de reg, les mines d’aigua, el sistema de reg, les diferents fonts, l’arcada del Planet i l’alcavor de Remigio. Finalitzarem amb un xicotet refrigeri. Cal dur calçat adequat i roba còmoda per a caminar.

pobla-duc