Exposició sobre Teodor Llorente al telecentre de La Font

Es commemora el Dia Internacional de la Biblioteca Pública

Les regidories de Cultura, Promoció del Valencià i Joventut de l’Ajuntament de La Font de la Figuera han organitzat uns actes per a festejar el Dia Internacional de la Biblioteca Pública que va ser el passat 24 d’octubre. Per la qual cosa, des del dia 22 fins al 27 d’octubre al telecentre de la Casa de la Cultura i dins l’horari de l’agència de lectura, es podrà visitar l’exposició “Teodor Llorente: Patriarca de la Renaixença” oferida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Així, ahir dia 26 d’octubre a les 19 h, al telecentre, l’acadèmic En Antoni Ferrando Francés va oferir una conferència sobre aquest escriptor representatiu de la nostra literatura contemporània i iniciador de la poesia valenciana moderna.
En Antoni Ferrando (1947, Benicolet) és filòleg i doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, on és catedràtic de Lingüística Valenciana des del 1983. Fundador de la revista Caplletra, de la qual ha sigut director, i també director de la Biblioteca Sanchis Warner. Aquest s’ha especialitzat en dos Camps de recerca: l’estudi i edició de texts medievals i moderns i la història de la llengua i la cultura.
I pensant en els més xicotets de la casa, també hi haurà activitats per a ells a l’agència de lectura, hui dissabte dia 27 d’octubre a les 11.30 h es realitzarà una BEBETECA especialitzada per a xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys.
La regidora de Cultura “ha destacat el benefici que li reporta a la ciutadania que l’ajuntament participe col·laborant amb entitats i organitzacions que estudien la llengua com el cas de l’AVL. Perquè això permet q al municipi es realitzen activitats culturals d’alta qualitat a cost zero per a l’ajuntament.”