EU demana que els ajuntaments exercisquen l’acció popular en els procedimients per maltractaments

Chapí: «S’ha de continuar donant més passes en aquesta lluita»

Francesca Chapí, regidora  a l’Ajuntament de Xàtiva ha manifestat que el grup s’adhereix al dictamen o manifest que per unanimitat des del Consell de la Dona es va aprovar el passat dia 17 d’octubre. En aquest dictamen es demana que s’elabore i s’aprove un pla a curt termini de sensibilització i prevenció contra la Violència de Gènere on s’implique la ciutadania, que els pressupostos de l’Ajuntament que s’aprovaran pròximament tinguen en compte les necessitats en aquesta matèria i consignen el pressupost necessari i que s’elabore i aprove de forma urgent un nou Pla Local contra la Violència de Gènere.

En este sentit, EU-Xàtiva ha presentat una moció per tal que l’equip de govern demane a la Generalitat que l’Ajuntament puga exercir l’acció popular en els procediments penals per maltractaments de dones en la nostra ciutat.

«S’ha de continuar donant més passes en la lluita per erradicar la violència de gènere, per aquest motiu hem proposat a l’equip de govern que inste la Generalitat per a què els ajuntaments puguen exercir l’acció popular, cosa que requeriria introduir-se en la llei autonòmica», destaca.