EU proposa obrir la Casa de la Llum de Xàtiva com Aula de Natura Municipal

Lorente: “Aquesta instal·lació representa una oportunitat que no està reportant cap benefici a la ciutat”

A proposta del grup Esquerra Unida de Xàtiva, en el proper plenari es tractarà una proposta per obrir la Casa de la Llum com Aula de Natura Municipal. El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha assenyalat que “hui aquest edifici representa, una inversió i una oportunitat, que no està reportant cap benefici a Xàtiva”.

Segons Lorente “una vegada més, s’està desaprofitant un espai privilegiat per a l’estudi i coneixement de la natura autòctona i un atractiu turístic més. L’Ajuntament no hauria de permetre que l’edifici estiga tancat sense oferir almenys un servei com Aula de Natura Municipal”.

La Casa de la Llum fou adquirida per l’Ajuntament de Xàtiva per una quantia de 60.000 euros, les inversions posteriors van ascendir a un milió d’euros sent l’objectiu d’aquest immoble oferir el servei d’alberg i bar.

Aquest edifici, tot i les seues recents obres de rehabilitació, no compta amb subministrament elèctric en xarxa. Per a la formació d’esquerres “aquest és un exemple més del conjunt d’edificis municipals existents sense cap ús concret i que han suposat un gran esforç per a les butxaques dels contribuents com ara l’alberg del Cigroner, la plaça de bous, l’Escorxador, el claustre de Sant Domènec…”

Per aquesta raó, des d’EU es proposarà en el proper plenari l’elaboració d’un projecte per reactivar la Casa de la Llum com a punt de coneixement de la fauna i flora, “així com per a difondre un atractiu tan important com és la conducció d’aigua des del naixement de Bellús a la ciutat”.