EU participa en la commemoració de la crema de Vila-real

Lorente: «Xàtiva i Vila-real tenim una història comuna i l’oportunitat de construir complicitats presents i futures»

De la mateixa manera que Xàtiva fou cremada per just dret de conquesta per part de les tropes borbòniques en la Guerra de Successió a la corona espanyola, Vila-real també fou objecte de les flames borbòniques. Per aquest motiu el passat dissabte el portaveu municipal d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, participà en els actes de commemoració de la crema d’aquesta localitat. Lorente ha destacat que «Xàtiva i Vila-real tenim una història comuna i l’oportunitat de construir complicitats presents i futures».

L’acte comptà amb la participació dels Miquelets del Regne de València, els quals van fer una reconstrucció històrica de l’esdeveniment, a més la colla castellera la Conlloga-Muixeranga de Castelló també participà fent diversos castells al llarg del recorregut de la processó cívica.

En arribar al monòlit es realitzaren els parlaments, i finalment el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla i el regidor de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente van dipositar una corona de llorer en record als vila-realencs que van morir en el transcurs de la guerra.