EU exigeix un pla anticrisi per tal de reduir el nombre de persones aturades

Lorente: “Amb quasi 4.000 persones en l’atur a Xàtiva estem en un escenari dramàtic com mai”

El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, exigeix un pla anticrisi local per al període 2013-2015 per tal de reduir el nombre de persones aturades a Xàtiva. D’aquesta forma, apunta que «davant quest nou augment, Xàtiva es situa en una xifra rècord que ens acosta als 4.000 dones i hòmens aturats. És la pitjor xifra des de que començà la crisi, superant fortament la mitjana d’atur estatal”, ha destacat.

Front l’actual situació, la formació d’esquerres va a instar d’una manera urgent a l’Ajuntament de Xàtiva a intensificar els esforços «per donar solució a situacions cada vegada més angoixants que de cap manera podran ser solucionades amb el Pla d’Incentivació Econòmica, ja que sols aporta treball de curta durada, en jornada parcial i amb salaris de supervivència”, afirma.

EU proposa la celebració d’un encontre entre agents socials i forces polítiques per aprofundir en programes d’ocupació innovadors i amb eficàcia, que oferisquen salaris dignes, partint de les possibilitats reals derivades del teixit productiu de la ciutat. En aquesta línia, la coalició d’esquerres apunta que el principal tema a tractar hauria de ser la confecció d’un pla anticrisi local per al període 2013-2015 ací com la creació d’una comissió de seguiment.

Lorente basa aquesta petició en el comportament de l’evolució de l’atur ja que durant el mes de març ha tornat a repuntar la destrucció de llocs de treball, amb 100 desocupats més al municipi. El grup municipal d’EU recorda que actualment a Xàtiva hi ha 3.906 aturats, persones “que volen treballar” i que “necessiten respostes i ajudes”.

Des d’Esquerra Unida es reivindica que les institucions i els polítics «concentren els seus esforços en aconseguir construir espais de diàleg útils, fonamentar estratègies serioses per dinamitzar l’economia de la ciutat i suavitzar les conseqüències negatives de la crisi entre la població”.