EU exigeix ajudes per a la gent que no pot pagar l’electricitat i el gas

Lorente: “Les persones que tenen importants dificultats a l’hora de fer front a les factures de l’electricitat i la llum estan en augment i cal actuar”

El grup municipal d’EU de Xàtiva presentarà una moció en el Ple Municipal del pròxim dilluns, perquè l’Ajuntament intervinga en aquelles situacions de «pobresa energètica» que s’estan donant a la ciutat. Miquel Lorente, portaveu del grup municipal d’EU, ha destacat que la gent que té importants dificultats a l’hora de fer front a les factures de l’electricitat i la llum estan en augment. Tal i com indica el mateix registre de l’Ajuntament, les quaranta quatre peticions d’ajuda per electricitat superen en els últims tres mesos les sol·licituds d’ajuda per lloguer de vivenda, fem o fins i tot per fer front a l’escoleta infantil.

Lorente ha explicat que “amb aquesta proposta es vol conèixer la situació de pobresa energètica a la ciutat perquè l’Ajuntament aborde el problema i busque solucions a una situació que va en augment”. En aquest sentit, la moció planteja la necessitat d’augmentar els recursos destinats a aquesta qüestió ja que «no podem obviar que per a l’any 2014 l’Ajuntament de Xàtiva en l’apartat de Benestar Social sols compta amb un augment pressupostari del 0’2% xifrat en 1.600 euros, dintre d’un pressupost de 22 milions d’euros». També es proposa la necessitat d’assessorar a les persones en el seus drets com a consumidors front les empreses elèctriques.

D’altra banda, Lorente mitjançant la proposta s’ha referit a que l’Ajuntament de Xàtiva inste al Govern central per demanar que congele les tarifes energètiques de l’any 2014 amb caràcter general i que s’establisquen tarifes especials reduïdes per a persones amb insuficiència de recursos. També la proposta presentada per la formació d’esquerres ha fet referència a la Generalitat Valenciana, demanant que elabore un pla d’acció contra la insuficiència energètica i es proposa que es declare una moratòria de talls de subministrament durant els mesos d’hivern, tal i com es fa a França.