Aspromivise es suma a la Marxa per la Discapacitat

L’associació de Xàtiva no ha cobrat el 40% de la subvenció del 2013

Uns 150 socis d’Aspromivise assistiren anit a l’assemblea convocada per la Marxa per la Discapacitat que va arribar ahir a Xàtiva. La marxa finalitzarà a València el dia 1 i s’afegirà a la manifestació del CERMI prevista per a diumengecoincidint amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat..

A  la marxa, assistiren els partits polítics de l’oposició de l’Ajuntament de Xàtiva. Esquerra Unida va informar que presentarà una moció en el ple del pròxim dilluns, on s’arrepleguen les reivindicacions d’Aspromivise i el Centre Ocupacional La Costera-Canal.

Cal destacar les intervencions d’Àngel Bonafé de COPAVA, coordinadora de Centres Ocupacionals, Neus Carrasco de CCOO sector Discapacitat, Paulino Lopez en representació de la Marxa per la Discapacitat, i la de l’usuari Alejandro Sirvent del C.O. Maigmó de Sant Vicent del Raspeig. Alejandro va explicar que nota l’efecte de les retallades i va declarar que «molt prompte anirem al Centre i només podrem mirar-nos les cares perquè volen acabar amb tot , i hem de dir NO».

Tots els participants incidiren en la denúncia de manca de regularització del sector i la necessitat que la Conselleria de Benestar done solució urgent als pagaments pendents, 200.000 euros en el cas d’Aspromivise. D’altra banda, s’imposa la implantació d’un nou model de finançament estable basat en els concerts econòmics i no en les subvencions que tenen caràcter graciable, així com la constitució d’una mesa negociadora de diàleg amb l’administració que resolga tots els problemes que afecten el col.lectiu de la dependència i discapacitat.

Cal remarcar que les famílies i usuaris desconeixen tots els aspectes  relatius al copago, que entrarà en vigor el 2014, però Conselleria encara no ha fet cap resolució administrativa al respecte, informen des d’Aspromivise. Mentrestant, l’associació de Xàtiva no ha cobrat el 40% de la subvenció del 2013, i l’any està a punt d’acabar, «i ens han anunciat una nova retallada del 6%
en el pressupost del 2014, que l’any passat es va substanciar en 54.000 euros menys, de manera que ofeguen la capacitat d’atenció del nostre centre , que ja ha hagut de descarregar el transport en els mateixos discapacitats, que paguen la totalitat del servei que fins ara subvencionava en part Conselleria», denuncien.

«La llista de retallades i incompliments és molt llarga, però Aspromivise continuarà lluitant perquè la qualitat d’atenció als discapacitat no es veja afectada per les polítiques antisocials de la Generalitat i participarem en totes les accions que donen suport al reclam de dignitat i respecte al sector, no volem beneficiència», finalitzen