EU demana una partida pressupostària per als horts socials de Xàtiva

Lorente remarca que “la implicació de l’Ajuntament amb aquest nou servei ha de ser molt més major”

El Grup Municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva proposarà hui en el ple la creació d’una partida pressupostària per donar cobertura a les necessitats d’infraestructura, dinamització i gestió dels horts socials de Xàtiva. Segons la formació d’esquerres, “amb la proposta de xarxa d’horts socials a la ciutat preteníem fer efectiva una oportunitat per aportar a la ciutadania valors pedagògics, terapèutics i socials”.

En aquest sentit, el portaveu d’EU, Miquel Lorente, ha assenyalat que “estem contents perquè hi ha gent que està fent servir les parcel·les, però al nostre parer la implicació de l’Ajuntament amb aquest nou servei ha de ser molt més major i volem que això tinga un reflex en el pressupost municipal”.

Segons informacions d’Esquerra Unida, en aquests moments l’associació Gent de la Consolació ha assumit part de la gestió de les parcel·les jugant un paper clau en la dinamització dels horts socials, fins a arribar a aconseguir una via d’autoabastiment entre els col·lectius d’aturats o persones amb pocs recursos o amb risc d’exclusió social.

Tanmateix, per a EU, aquesta tasca s’ha de recolzar i “sobretot s’han de millorar les condicions per fer possible una campanya informativa adreçada a ampliar la participació ciutadana en el servei d’Horts Socials entre el màxim nombre d’entitats i ciutadans”.

Per tot açò, s’està treballant des d’EU perquè “es pose en marxa un informe tècnic, que compte amb l’opinió dels usuaris dels horts socials, sobre les millores necessàries en les infraestructures i serveis d’aquest espai. Sempre amb l’objectiu de negociar i obtenir la dotació pressupostària necessària”.