Entrega dels premis ‘II Concurs Literari’ de l’Olleria

Entrega premis concurso literari l'OlleriaEl saló de plens de l’Ajuntament de l’Olleria es va engalanar ahir per la vesprada per a l’acte d’entrega dels premis del ‘II Concurs Literari’ convocat per les regidories de Cultura i Educació. Uns guardons als que s’han presentat més d’un centenar d’alumnes de tots els centres educatius de la ciutat. En les bases del certamen s’havien establert tres premis per cadascuna de les tres categories: primària, ESO i EPA, i Batxillerat. L’alt nivell dels treballs presentats va fer acordar al jurat que a més s’entregaren tres mencions especials, i dos tercers premis en primària..

Els premiats van rebre un diploma i un premi en metàl•lic, i l’aplaudiment del nombrós públic assistent a l’acte, a qui Mercedes Simón, regidora d’Educació, es va adreçar per ressenyar el bon nivell de tots els textos que s’han presentat a esta segona edició del concurs literari. A més va agrair a tots els participants, el seu esforç per plasmar les seues experiències, o els fruits de la seua imaginació, en un text.

“Gràcies per haver compartit amb nosaltres les vostres creacions, els vostres personatges i les vides que hem conegut a través de les històries que heu teixit. Gràcies per descobrir-nos tot un món que fa poc no existia, i que ara, a través de vosaltres, no únicament coneixem, sinó que ja forma part dels nostres records i les nostres vivències”.

Àgueda Mico, regidora de Cultura, va recordar que l’objectiu del concurs és fomentar l’experiència de l’escriptura, i de retruc la literatura, perquè és una manera de formar ciutadans més lliures. “Des de les regidores de Cultura i Educació estem gratament sorpreses pel nivell dels textos. Una qualitat que ens garanteix que a l’Olleria anem a tindre en el futur a gent formada i capacitada. Unes noves generacions que prendran el nostre relleu, i que aportaran la seua energia per a seguir construint l’Olleria que volem”.

Amb les obres premiades s’ha editat un llibret que s’està repartint entre l’alumnat de primària, secundària, batxillerat i EPA de tota la població de l’Olleria.

Relació de premiats del Concurs Literari:

PRIMÀRIA
1r Premi: Andreu Micó Bleda (5é) – Títol: “El bolígraf roig”
2n Premi: Pablo Juan Grau (5é) – Títol: “Els Follets i els seus desitjos”
3r Premi: Javier Camarena Mompó (6é) – Títol: “L’Arbre màgic”
3r Premi: Ana Ortiz Fernández(6é) – Títol: “Víctor y el Reciclaje”

ESO I EPA
1r Premi: Iris Albinyana Grau (1r ESO) – Títol: “La Fórmula Maleïda”
2n Premi: Andrea Sanz Boscá (3r ESO) – Títol: “Sin palabras”
3r Premi: Mireia Micó Cerdà (3r ESO) – Títol: “La Ciutat Somniada”

BATXILLERAT
1r Premi: Laura Garrido Calvo (2n) – Títol: “16 de desembre”
2n Premi: Berta Sanvíctor Beneyto (2n) – Títol: “Benvolguda mirada”
3r Premi: Noemí Engo García (2n) – Títol: “Ojos rojo fúcsia”

MENCIONS ESPECIALS
1r Premi: Emma Leah Burton (2n ESO) – Títol: “Un fantasma a l’institut”
2n Premi: Juan Guerola Morales (1r PQPI) – Títol: “El mal que hay en mí”
3r Premi: Sergio Soto Gómez (EPA) – Títol: “Rap de la reflexión”