Els xiquets i xiquetes del CEIP Mare de Déu dels Xics reben la visita dels bombers

Els menuts de la Font de la Figuera reben consells bàsics a l’hora d’enfrontar-se a un incendi

Un incendi és més quotidià del que pensem i és per això que no està de més aprendre recomanacions sobre com reaccionar davant el foc.

És per això que, amb la finalitat de conscienciar les xiquetes i xiquets des de menuts, l’AMPA del CEIP, en col·laboració amb dos bombers dels parcs d’Ontinyent i València, van concertar el dimarts una visita d’estos dos professionals en extinció d’incendis.

Jorge Penadés i Noelia Herrero van ensenyar, a 70 xiquetes i xiquets de 3, 4 i 5 anys, a què es dediquen els bombers, com actuen i nocions bàsiques de com sufocar les flames o com abandonar el lloc del sinistre de forma adequada. A més, també van realitzar un xicotet simulacre d’incendis en què les xiquetes i xiquets van aprendre tècniques per enfrontar-se a estes situacions.

En paraules de Noelia Herrero, «l’objectiu principal de la visita era conscienciar a les i els més menuts del perill que comporta el foc i ensenyar-los les tècniques que podrien posar en pràctica en cas d’un incendi. Per descomptat, era una instrucció adaptada a la seua edat que, encara que era molt bàsica, pot ajudar-los a escapar de les flames i com reaccionar a temps».