Els gegants i cabuts de La Font de la Figuera visitaran Borriana

VI Aplec de Gegants i Cabuts

La Font de la Figuera va organitzar per primera vegada a la població una concentració d’aquestes característiques el passat mes d’octubre de 2012

Les trobades de Gegants i Cabuts són una magnífica oportunitat per a les poblacions que desitgen mostrar la seua cultura i tradicions. Seguint aquesta dinàmica, són moltes les concentracions de gegants i cabuts que es desenvolupen arran les poblacions valencianes. Ara, li ha tocat el torn a la localitat de Borriana, a Castelló, la qual emmarcarà aquest aplec en les seues festes de Sant Blai, el proper dissabte 2 de febrer.

Fins allà es desplaçaran els Gegants i Cabuts de La Font de la Figuera, de la mà del grup local Tartana Teatre. Perquè tal com ha esmentat un dels organitzadors d’aquest grup, Juan Carlos García Pla, «és per a nosaltres una il·lusió representar La Font a través dels Gegants i Cabuts. Esperem seguir amb aquesta tradició molts anys, perquè realment val la pena intercanviar costums amb els pobles», i segueix, «és un goig veure les cares de sorpresa de grans i xiquets en veure els nostres Gegants i Cabuts».

Tal com ha manifestat la regidora de cultura de l’ajuntament de La Font de la Figuera, Irene Vila, «agraïm la col·laboració desinteressada del grup Tartana Teatre, perquè gràcies a ells, tant els gegants Vicent i Rosario com els cabuts cobren vida i difonen el nom de la nostra població allà on van. Són uns ambaixadors magnífics de la Font de la Figuera, que mostren les nostres tradicions i cultura», ha assenyalat la edil.

La Font ja va acollir un aplec d’aquestes característiques per primera vegada el passat mes d’octubre de 2012, al què van participar Gegants i Cabuts de diferents poblacions com Abarán, Ontinyent, Monòver i Novelda.

Fotos: Gigantes y cabezudos de La Font de la Figuera en una concentración de Abarán (Murcia). Autores de las fotos: Tartana Teatre