El València B.C. participarà en el Torneig del Genovés per tretzena vegada consecutiva

Xavi Albert dirigirà l’equip valencià per quart any consecutiu

El València B.C. jugarà per tretzé any consecutiu el Torneig que el C.B. Genovés organitza, en categoria cadet. Tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de març . En totes les edicions ha participat, junt al C.B. Genovés en aquest Torneig que, any rere any, intenta portar als millors equips de la categoria.

El València va ser qui es va emportar la primera edició, allà per l’any 2004, on un jove Víctor Claver ja va mostrar tot el seu potencial, que amb els anys s’ha confirmat. La resta dels tornejos els han guanyat, Joventut en 7 ocasions, el Barca en una, el Real Madrid en dues i el Cajasol Sevilla en una altra. És un bon examen per veure en quin moment de la preparació es troben els equips, veure si van pel bon camí, competir amb equips que probablement es trobaran en el campionat d’Espanya de final de temporada. Després del València B.C., el Joventut és l’equip que compta amb més participacions, ha estat en tots els tornejos excepte en la segona edició, en el que el Real Madrid i el Barça completaven el cartell junt al València B.C. i el C.B. Genovés. Després, altres equips que han participat en aquest campionat han sigut el Caprabo Lleida, en un ocasió, el F.C. Barcelona en dues, el Real Madrid en tres, l’Estudiantes de Madrid en dues, el BCM Ostrava de la República Txeca en una, l’Unicaja Màlaga en dues ocasions, el Cajasol Sevilla en una i el Sabonis BC de Lituània en una.

És una bona oportunitat per veure a aquestos equips que compten amb jugadors que, de segur, en un futur estaran en els primers equips de la lliga ACB. Des de l’organització es comentava que “l’experiència de tots estos anys ha fet veure que és un campionat que dóna l’oportunitat de veure jugadors que en el futur no molt llunyà, es podrà presumir d’haver-los vist competir en categoria cadet, i poder comparar l’evolució d’ells i al mateix temps tindre el privilegi d’haver-los conegut en la seua etapa de formació.